Germania obligă companiile listate să numească cel puţin o femeie în consiliul de administraţie

Guvernul german a aprobat, miercuri, o lege care obligă marile companii listate la bursă să numească cel puţin o femeie în componenţa consiliului de administraţie, după o dezbatere care s-a întins deja pe câţiva ani, conform Reuters.

591 afișări
Imaginea articolului Germania obligă companiile listate să numească cel puţin o femeie în consiliul de administraţie

Legea se va aplica în cazul companiilor listate la bursă care au un board format din cel puţin trei persoane. În acelaşi timp, chiar şi pentru board-urile formate din zeci de persoane regula prevede tot o persoană de sex feminin, cel puţin.

Măsura a fost cerută în mod repetat de social-democraţii din Germania, însă creştin-democraţii lui Merkel s-au opus mult timp acestei schimbări. Cu toate acestea, cancelarul Angela Merkel şi-a exprimat nemulţumirea faţă de accesul femeilor în poziţii de conducere.

„Această lege este un moment de referinţă pentru accesul femeilor în funcţii de conducere”, a anunţat Franziska Giffey, ministrul pentru Familie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici