Germanii sunt atât de înnebuniţi după sparanghel încât au lansat ”Spargel Burger”

  • ”Big Spargel Hollandaise” va fi disponibil în anumite restaurante de tip fast-food de la McDonald’s.
  • Nemţii au un adevărat cult pentru ”aurul alb”.
  • Din aprilie până-n iunie, Germania se bucură de sezonul sparanghelului, iar românii participă ca şi lucrători.
474 afișări
Imaginea articolului Germanii sunt atât de înnebuniţi după sparanghel încât au lansat ”Spargel Burger”

Sparanghelului i se spune ”aurul alb”

Sparanghelul tinde să devină o ”marcă germană” în Europa. Vei şti cu certitudine că te afli în Germania abia când, verificând meniul lanţului de fast-food McDonald’s, vei zări oferta de ”Spargel Burger”, deja lansată pe piaţă, relevă un articol din thelocal.de.

Nemţii sunt realmente îndrăgostiţi de „aurul alb” - aşa cum este denumit sparanghelul de culoare deschisă, care este mult mai gros decât omologul său verde din America de Nord - încât i-au găsit loc de comercializare şi la restaurantele de tip McDonald’s.

Joi, reţeaua de lanţuri fast-food americane - care numără aproape 1.500 de puncte de vânzare în Germania - a publicat o fotografie a ”Big Spargel Hollandaise”, precizând că produsul urmează să fie disponibil în anumite restaurante. 

Iniţiativa a fost apreciată de consumatori drept o permanentă fascinaţie a Germeniei pentru respectiva legumă. Burgerul este ultimul care se alătură ”nebuniei sparanghel”. Un monument al Sparanghelului în formă de penis se află în Torgau, Saxonia.

În fiecare an, Germania sărbătoreşte „Spargelzeit” (sezonul sparanghelului), de la mijlocul lunii aprilie până pe 24 iunie. Evenimentul este numit ”Spargelsilvester” (Asparagus-Revelion).

În România, despre sparanghel s-a vorbit foarte mult în primăvara şi în vara anului trecut. Deşi România se afla în carantină, mulţi conaţionali au plecat la cules de sparanghel, cu acceptul autorităţilor.

Pentru ca românii să ajungă mai repede în Germania, proprietarii de culturi de sparanghel, speriaţi că şi-ar putea compromite producţia, au pus la dispoziţia muncitorilor curse charter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici