Gheaţă de la Lacul Roşu, adusă de pompierii voluntari pentru crucea de Bobotează din Suceava

Pompierii voluntari din Bosanci, judeţul Suceava, au adus gheaţă de la Lacul Roşu pentru a putea respecta o tradiţie veche de 150 de ani, aceea de a monta, de Bobotează, o cruce de gheaţă în faţa Bisericii militare cu hramul "Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş".

232 afișări
Imaginea articolului Gheaţă de la Lacul Roşu, adusă de pompierii voluntari pentru crucea de Bobotează din Suceava

Gheaţă de la Lacul Roşu, adusă de pompierii voluntari pentru crucea de Bobotează din Suceava

Biserica militară cu hramul "Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş" se află în curtea
Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, iar despre sfânt se spune că este ocrotitorul pompierilor.

Vremea extrem de caldă le-a dat emoţii pompierilor suceveni care nu au reuşit să găsească gheaţă pentru realizarea unei cruci, conform unei vechi tradiţii de 150 de ani.

An de an slujba de Bobotează se desfăşura în curtea Bisericii militare cu hramul "Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş", în faţa unei cruci de gheaţă. şi, pentru a nu întrerupe tradiţia, pompierii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bosanci au adus de la Lacul Roşu blocuri mari de gheaţă, din care au construit crucea.

“Crucea de gheaţă a ajuns şi anul acesta la pompierii militari suceveni, prin bunăvoinţa şi mărinimia Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bosanci. Când, din cauza temperaturilor ridicate, nu mai aveam nicio speranţă, voluntarii bosânceni s-au dus tocmai până pe la Cheile Bicazului, la Lacul Roşu, de unde au adus blocurile de gheaţă, din care au decupat crucea”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Chiar dacă este o cruce de gheaţă mai mică decât în alţi ani, pompierii voluntari din comuna suceveană Bosanci nu au vrut să renunţe la tradiţia ridicării unei cruci în preajma Bobotezei, tradiţie care este păstrată de aproape 150 de ani.

Blocurile de gheaţă au fost aduse în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava unde au fost decupate cu ajutorul unor şabloane şi montate apoi în formă de cruce.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici