Gheorghe Stan cere CSM să i se rezerve un post la Secţia de anchetă până încheie mandatul de judecător la Curtea Constituţională

Procurorii CSM au luat act de demisia şefului Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, Gheorghe Stan, ca urmare a numirii sale în funcţia de judecător CCR, şi au decis sesizarea plenului CSM privind cererea acestuia de a i se rezerva un post în structura de parchet până îşi încheie mandatul la Curte.

258 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Stan cere CSM să i se rezerve un post la Secţia de anchetă până încheie mandatul de judecător la Curtea Constituţională

Gheorghe Stan cere CSM să i se rezerve un post la Secţia de anchetă până încheie mandatul la CCR

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia domnului procuror Stan Gheorghe ca urmare a numirii acestuia în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României, începând cu data de 15.06.2019 şi a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin demisie, începând cu data mai sus menţionată”, se arată în minuta Secţiei.

Totodată, Gheorghe Stan a solicitat rezervarea unui post la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii în vederea dispunerii măsurilor legale cu privire la cererea domnului Stan Gheorghe referitoare la rezervarea unui post de procuror la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, până la încetarea mandatului de judecător la Curtea Constituţională a României”, mai arată Secţia.

Gheorghe Stan a fost numit, la începutul lunii mai, judecător la Curtea Constituţională Română. Mandatul de judecător la CCR este de 9 ani.

Taguri:
stan,
csm,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici