Gheorghe Ştefan, eliberat din închisoare după 50 de zile, deşi primise o condamnare de 4 ani

  • Fostul patron al echipei de fotbal Ceahlăul Piatra-Neamţ a fost condamnat în dosarul Giga TV.
  • Acesta a ieşit din spatele gratiilor după ce a cerut eliberarea condiţionată.
  • Luna trecută, fostul primar a primit o altă condamnare, dar sentinţa nu este definitivă.
5475 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Ştefan, eliberat din închisoare după 50 de zile, deşi primise o condamnare de 4 ani

Gheorghe Ştefan

„În temeiul art. 587 Cod de procedură penală, admite cererile de liberare condiţionată formulate de persoana condamnată S.G., deţinut în Penitenciarul Târgu Mureş în executarea pedepsei de 4 ani şi 6 luni închisoare, aplicată prin sentinţa (…) Tribunalului Bucureşti (…), modificată şi definitivă prin decizia (…) Curţii de Apel Bucureşti.

Raportat la art. 60 alin. 2, alin. 6 Cod penal din 1969, cu aplicarea art. 5 Cod penal, dispune liberarea condiţionata a persoanei condamnate de sub puterea mandatului de executare a pedepsei”, apare în decizia Judecătoriei Târgu Mureş.

Totuşi, nemţeanul s-ar putea întoarce după gratii. La mijlocul lunii trecute, „Pinalti” a primit o altă condamnare, dar decizia nu este definitivă.

Gheorghe Ştefan, zis 'Pinalti', fost primar al municipiului Piatra Neamţ şi patron al clubului de fotbal Ceahlăul, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 4 ani şi 9 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălarea banilor într-un dosar privind fraudarea Companiei Naţionale Poşta Română.

În mai 2017, Gheorghe Ştefan a primit în acest dosar, tot la Tribunalul Bucureşti, o condamnare de 8 ani de închisoare, însă Curtea de Apel Bucureşti a anulat sentinţa şi a dispus rejudecarea cazului.

Conform deciziei instanţei, Gheorghe Ştefan a fost condamnat la 4 ani pentru trafic de influenţă şi 3 ani şi 6 luni pentru spălarea banilor, fiind achitat pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice. Instanţa a constatat că aceste pedepse sunt complementare cu alte condamnări definitive primite de Gheorghe Ştefan în mai multe dosare penale, rezultând o pedeapsă finală de 4 ani şi 9 luni închisoare.

Din această pedeapsă se vor scădea perioadele petrecute anterior de fostul primar în arest preventiv sau penitenciar, respectiv 29 octombrie 2014 - 19 iunie 2015, 3 octombrie 2016 - 20 septembrie 2017 şi 29 iunie 2018 - 15 noiembrie 2018.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici