Ghid auto: Se reiau examenele pentru obţinerea permisului în Bucureşti, iar înmatricularea maşinilor se simplifică

  • Ministerul Afacerilor Interne propune simplificarea procesului de înmatriculare a maşinilor.
  • Dealerii auto vor putea înmatricula direct maşinile noilor proprietari, printr-un contract de mandat.
  • În Bucureşti, probele pentru examenul auto vor fi reluate de luni.
  • Persoanele care-şi abandonează maşinile riscă să rămână fără ele după şase luni.
3004 afișări
Imaginea articolului Ghid auto: Se reiau examenele pentru obţinerea permisului în Bucureşti, iar înmatricularea maşinilor se simplifică

Mediafax FOTO

Te gândeşti să îţi cumperi maşină? În curând, procedura de înmatriculare, obligatorie înainte ca un vehicul să fie pus în circulaţie, se va simplifica.

Ministerul Afacerilor Interne a lansat vineri, în dezbatere publică, un proiect de act normativ prin care înmatricularea auto să fie făcută mai eficient, fără să mai stai atât de mult pe la cozi ori pe drumuri.

Dacă ai de dat şi examen pentru permisul auto, în Bucureşti, să ştii că de luni se reia proba teoretică, iar de marţi şi cea practică. Acum că ai permis şi maşină, să nu uiţi să şi conduci. O lege intrată recent în vigoare stabileşte că autorităţile pot ridica maşinile lăsate în acelaşi loc, timp de şase luni. Regula se aplică şi maşinilor care n-au plăcuţe cu numere de înmatriculare sau care sunt înmatriculate în străinătate. 

Nerespectarea normelor privind înmatricularea atrage amenzi de mii de lei.

„Toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv producătorii, cei doi mari producători din România, Dacia Renault şi Ford, vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul”, spune Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici