Ghiţă, despre Băsescu: Dacă vorbea, poate ne-ar fi scăpat pe toţi de aceşti 2-3 ani de haules-baules

Fostul parlamentar Sebastian Ghiţă a declarat, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că fostul şef de stat Traian Băsescu i-ar fi ajutat pe mulţi dacă ieşea cu dovezi în ultimii ani, susţinând că fostul preşedinte a fost abandonat de SRI în ultimele zile de mandat.

4928 afișări
Imaginea articolului Ghiţă, despre Băsescu: Dacă vorbea, poate ne-ar fi scăpat pe toţi de aceşti 2-3 ani de haules-baules

Ghiţă, despre Băsescu: Dacă vorbea, poate ne-ar fi scăpat pe toţi de aceşti 2-3 ani de haules-baules

Sebastian Ghiţă a declarat, legat de înregistrarea cu fostul preşedinte Traian Băsescu, în care acesta îi vorbeşte despre întâmplările din biroul său, pe care le-a înregistrat şi care s-au desfăşurat în prezenţa lui Florian Coldea, Kovesi şi a Cameliei Bogdan, că discuţia dintre ei a fost înregistrată probabil într-un restaurant.

"Am fugit vreo doi ani de zile prin toate restaurantele din Bucureşti ca să nu fim înregistraţi. Ne-au mai înregistrat, de mai multe ori. (...) dar pentru binele public şi ca să ştim părerea fostului preşedinte despre ce s-a întâmplat, pentru că domnul preşedinte a tot evitat să o spună şi o tot spunea pe la nunţi botezuri şi cumetrii, poate că trebuia să se afle o dată. Şi nu pricep, totuşi, fiind un om curajos şi un om care ştie că s-a întrecut măsura şi că doamna Kovesi, Florian Coldea au exagerat lucrurile agreate chiar şi cu dânsul, nu pentru a-şi salva familia sau spăla imaginea, sau a obţine avantaje, ci că a fost fost preşedinte, pentru că a greşit în anumite situaţii şi eu consider că era dator să vină şi să apere oameni. Nu pe Ghiţă, nu pe Miţă, nu pe Piţă, pe toţi. Era dator", a afirmat Ghiţă, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Întrebat dacă Băsescu ştia că este înregistrat, Ghiţă a negat. Cât priveşte alte înregistrări pe care fostul preşedinte ar putea să le aibă, Ghiţă a declarat că acestea ar putea să existe, dar nu l-au ajutat cu nimic pe Traian Băsescu.

"Au existat multe momente în care mi-a spus că da, că au încercat să-i spargă şi serverul, că le-a pus pe un hard de nu ştiu câţi giga sau nu ştiu ce meşterea pe acolo. Se apucase de IT. Şi se poate. Vreau să vă spun că e un tip de personalitate care poate face înregistrări, dar se vede că nu i-au folosit la ceva, la ceea ce a crezut. Coldea n-a mai reuşit să-i livreze mai mult. Ginerele a păţit ce a păţit, fetele sunt într-o situaţie destul de grea şi mă gândesc: singura datorie pe care o avea era faţă de toţi oamenii. Să spună: „Asta nu e bine, am dovezile astea”. Poate ne-ar fi scăpat pe toţi de aceşti 2-3 ani, de haules-baules, Portocală, Onea... ", a mai declarat Ghiţă.

Întrebat cât de tare poate fi păcălit un preşedinte de către servicii, Ghiţă a afirmat: "e ca atunci când pici de sus, te doare rău. Aşa şi când eşti cât mai cocoţat în vârful piramidei statale, uneori observi că butonul ăla de care zicea preşedintele Băsescu că apăsa şi ducea la Florian Coldea, la un moment dat i-au luat firul de la buton. El apăsa, dar nu mai livra butonul. Aia e cea mai mare păcăleală. A rămas singur, suspendat, era un fel de şeful bufniţei în ultimele zile şi cred că şi-a şi dat seama şi a renunţat să mai facă năzdrăvănii cu decrete de demis generali în ultimele zile. I-a spus şi Maior: „Domnule preşedinte, ne facem de râs”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici