Ghiţă: I-am trimis lui Toader acte privind falsurile DNA. Sper că va cere suspendarea extrădării

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a declarat, marţi seară, că i-a trimis ministrului Justiţiei documente şi dovezi că probele folosite de DNA în cererea de extrădare sunt false, precizând că speră că Tudorel Toader va cere suspendarea procedurii de extrădare.

825 afișări
Imaginea articolului Ghiţă: I-am trimis lui Toader acte privind falsurile DNA. Sper că va cere suspendarea extrădării

Ghiţă: I-am trimis lui Toader acte privind falsurile DNA. Sper că va cere suspendarea extrădării

„Am putut să le arăt judecătorilor sârbi că probele din dosarele mele sunt false şi nişte judecători serioşi se uită cu atenţie pe actele trimise de domnul Tudorel, cât şi cele prezentate de mine. Fiecare astfel de agresiune de încălcarea legii e interpretată aici, conform legii din Serbia a extrădării”, a declarat, Sebastian Ghiţă, la România TV.

Foastul deputat a mai declarat că i-a trimis lui Tudorel Toader toate documentele prezentate în faţa judecătorilor din Serbia şi că speră ca ministrul Justiţiei va cere suspendarea cererii de extrădarea a sa.

„Toate documentele pe care le-am strâns, cu dovezi, că probele folosite de DNA în cererea de extrădare sunt false şi falsificate le-am trimis domnului Tudorel Toader şi sper că, mai repede, nu mai târziu, dânsul va cere suspendarea acestei extrădări. (...) Nu se poate să semneze pentru revocarea lui Kovesi, dar să folosească probele false ale doamnei Koveşi. E un nonsens", a precizat Ghiţă.

Ministerul Justiţiei a anunţat, marţi, că documentele suplimentare cerute de autorităţile sârbe pentru extrădarea lui Sebastian Ghiţă au fost primite, conform fişei de expediţie, la data de 23 martie 2018, de Ministerul Justiţiei din Serbia. Precizările au venit după ce marţi au apărut informaţii în presa sârbă potrivit cărora documentele suplimentare în cazul Sebastian Ghiţă nu au ajuns la Înalta Curte de Casaţie din Belgrad. Tudorel Toader a discutat, luni, cu ministrul sârb al Justiţiei despre cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, Nela Kuburovic subliniind că procedura privind stabilirea îndeplinirii condiţiilor este în curs la Înalta Curte şi că, ulterior, ministrul justiţiei din Serbia va lua o decizie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici