Gigi Becali s-a prezentat la Parchetul ÎCCJ

Europarlamentarul Gigi Becali s-a prezentat, miercuri, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care este acuzat de sechestrare de persoane.

24 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali s-a prezentat la Parchetul ÎCCJ

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Luni şi marţi, la Parchet au fost convocaţi mai mulţi martori în dosarul lui Gigi Becali, pe care acesta i-a propus în apărare.

Finanţatorul echipei Steaua a fost eliberat condiţionat în 17 aprilie, ulterior el a fost ales ca europarlamentar, ceea ce a atras competenţa procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de continuare a investigaţiilor în dosarul în care Gigi Becali a fost pus oficial sub acuzare, pentru sechestrare de persoane, de către Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Becali: Acum sunt europarlamentar, procurorii nu mai pot face abuzuri în ceea ce mă priveşte

Europarlamentarul român George Becali a declarat, miercuri, după audierile de la Parchet, că, dat fiind statutul său de europarlamentar, nu se mai teme de posibilele abuzuri ale procurorilor.

"Acum sunt europarlamentar, procurorii nu mai pot face abuzuri în ceea ce mă priveşte", a spus Becali.

Acesta a criticat dur procurorii Parchetului Capitalei, despre care a spus că sunt nişte "derbedei" şi că "stau de şase" pentru hoţi, afirmând că profesionalismul acestora nici nu poate fi comparat cu cel al procurorilor de la Parchetul instanţei supreme, care anchetează cazul său în virtutea funcţiei de europarlamentar obţinută în urma alegerilor pentru PE din vară.

"Procurorii de la Capitală sunt nişte derbedei, iar cei de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt nişte oameni cu respect pentru meseria de magistrat. Poţi să-i compari cu derbedeii de la Capitală (Parchetul Capitalei)?", s-a întrebat Becali.

Becali le-a spus jurnaliştilor că a venit la cererea procurorilor, pentru că a observat că procurorul de caz a audiat martorii propuşi de el.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că, după ce au fost strânse toate probele iar expertizele efectuate, urmează a fi audiaţi ultimii şapte martori, toţi propuşi de Becali, după care procurorii vor trece la faza finală, de prezentare a materialului de urmărire penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici