Giurgiu: 3 instructori auto au pretins bani de la candidaţi pentru obţinerea permiselor de conducere

  • Trei instructori auto de la două şcoli de şoferi din Giurgiu sunt cercetaţi după ce ar fi pretins şi primit bani de la candidaţi pentru obţinerea permiselor de conducere.
  • Doi dintre aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore.
337 afișări
Imaginea articolului Giurgiu: 3 instructori auto au pretins bani de la candidaţi pentru obţinerea permiselor de conducere

Giurgiu: 3 instructori auto au pretins bani de la candidaţi pentru obţinerea permiselor de conducere

Trei instructori auto de la două şcoli de şoferi din Giurgiu sunt cercetaţi după ce ar fi pretins şi primit bani de la candidaţi pentru obţinerea permiselor de conducere. Doi dintre aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore. 

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), trei instructori auto de la două şcoli de şoferi din Giurgiu au fost duşi joi la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. După audieri, doi dintre aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Cele trei persoane sunt cercetate pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată şi fals în înscrisuri.

Conform poliţiştilor, în perioada 2018-2019, aceştia ar fi pretins şi primit bani de la candidaţi ai celor două şcoli de şoferi pentru obţinerea permisului de conducere. Totodată, ar fi pretins şi primit bani de la alte persoane, susţinând că ar putea interveni pe lângă funcţionarii din cadrul SPCRPCIV Giurgiu în vederea programării acestora în regim de urgenţă şi promovarea probei practice în mod fraudulos, precum şi pentru înmatricularea cu prioritate a unor autovehicule.

„De asemenea, în unele situaţii, cei trei suspecţi au pretins şi primit sume de bani de la candidaţi pentru a le obţine, în mod fictiv, fără a fi consultaţi, fişele medicale necesare pentru înscrierea la examenul pentru obţinerea permisului de conducere sau pentru preschimbarea acestuia”, se mai arată în comunicat.

În cadrul acestui dosar mai sunt cercetate alte cinci persoane pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, fals şi uz de fals, a mai transmis DGA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici