Giurgiu: Administratorul clubului unde a fost bătut baschetbalistul american va fi amendat de Poliţie

Poliţia îl va amenda pe administratorul localului din Giurgiu unde a avut loc agresiunea care a dus la decesul baschetbalistului american Hardy Chauncey, în condiţiile în care camerele video nu funcţionau din luna iunie, în acelaşi timp verificându-se şi dacă era asigurată paza în club.

436 afișări
Imaginea articolului Giurgiu: Administratorul clubului unde a fost bătut baschetbalistul american va fi amendat de Poliţie

Giurgiu: Administratorul clubului unde a fost bătut baschetbalistul american va fi amendat de Poliţie (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Judeţene Giurgiu, comisar Cătălin Georgescu, sancţiunea va fi aplicată în cursul zilei de luni administratorului clubului "Emotionne", pentru neluarea măsurilor de supraveghere video.

"Conform Legii 333/2003, administratorul localului este pasibil de amendă între 2.000 şi 5.000 de lei pentru faptul că sistemul de supraveghere video nu funcţiona, respectiv camerele video şi aparatul de stocare a imaginilor. De asemenea, dacă se va stabili că nu a luat măsuri de pază umană cu resurse proprii sau cu o firmă specializată în astfel de operaţiuni, conform Legii 6/1991 constituie infracţiune şi se va întocmi dosar penal dacă vom constata această deficienţă. În acest moment colegii noştri fac cercetări în club pentru stabilirea acestui fapt", a declarat Georgescu.

Amenda va fi dată în condiţiile în care camerele video din local şi aparatul de stocare a imaginilor nu funcţionau din luna iunie.

Principalul suspect în cazul agresiunii care a dus la decesul baschetbalistului american Hardy Chauncey s-a predat Poliţiei din Giurgiu, luni dimineaţă, fiind reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore de către procurori, sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri şi lovituri cauzatoare de moarte.

Şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Judeţene Giurgiu, comisar Cătălin Georgescu, a declarat că suspectul a fost audiat şi şi-a recunoscut fapta, acesta afirmând că i-a dat un pumn baschetbalistului, care a căzut şi s-a lovit cu capul de pardoseala de ciment şi probabil şi de "un alt plan dur".

"Bărbatul care este suspectul principal în acest caz s-a predat la Poliţie după acţiunea pe care noi am desfăşurat-o. A fost audiat de către procurori, iar din declaraţiile lui rezultă că a avut o altercaţie cu baschetbalistul, aplicându-i acestuia o lovitură cu pumnul. Victima s-a lovit cu capul de pardoseala de ciment şi probabil şi de un alt plan dur, dar urmează ca o concluzie medicală să fie prezentată, luni, de către medicii legişti ai Institutului Mina Minovici", a spus Georgescu.

După ce s-a predat, suspectul, George Ionuţ Tănăsoaia, de 25 de ani, din Giurgiu, a fost audiat de procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Giurgiu, fiind reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi lovituri cauzatoare de moarte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici