Gorj: 200 de elevi, duşi la analize întrucât un profesor are TBC. ISJ nu a fost informat

Inspectoratul Şcolar Gorj a deschis, miercuri, o anchetă la şcolile din Bumbeşti Jiu, în condiţiile în care aproximativ 200 de elevi de la mai multe unităţi de învăţământ sunt duşi la analize după ce un profesor a fost diagnosticat cu tuberculoză, managerii şcolilor neanunţând situaţia la ISJ.

313 afișări
Imaginea articolului Gorj: 200 de elevi, duşi la analize întrucât un profesor are TBC. ISJ nu a fost informat

Gorj: 200 de elevi, duşi la analize întrucât un profesor are TBC. ISJ nu a fost informat (Imagine: Shutterstock)

Un profesor de muzică din Bumbeşti Jiu, care avea ore la liceul şi şcoala generală din oraş, precum şi la alte unităţi de învăţământ cu mai puţini elevi din apropierea localităţii, a fost diagnosticat cu TBC, în 29 decembrie, fiind internat la Sanatoriul de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu" din localitatea Runcu.

După vacanţa şcolară, Direcţia de Sănătate Publică Gorj a dispus dezinfecţia în clasele din şcolile respective, iar elevii de la liceul din Bumbeşti Jiu şi şcoala generală din oraş au fost vaccinaţi, fiind testaţi pentru depistarea unei eventuale îmbolnăviri. De asemenea, începând de marţi, aproximativ 200 de copii sunt supuşi unor investigaţii medicale suplimentare la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Astfel, 50 de elevi au fost aduşi, marţi, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean pentru investigaţii suplimentare, alte grupuri de câte 50 de elevi urmând să fie aduse la Târgu Jiu pentru investigaţii suplimentare până vineri, după ce cadrele medicale au constatat că se impune acest lucru în urma analizării rezultatelor testelor.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, Ion Işfan, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că a aflat despre situaţia de la Bumbeşti Jiu marţi, când la spital au început să fie aduşi elevi pentru analize medicale. El a spus că a mers la spital şi a discutat cu medicii, aflând că nu sunt probleme deosebite pentru elevi.

Şeful ISJ Gorj a mai spus că miercuri dimineaţă a trimis inspectori la şcolile din Bumbeşti Jiu, pentru a afla de ce ISJ nu a fost informat despre cazul profesorului cu TBC.

"Miercuri dimineaţă am trimis inspectorii la unităţile de învăţământ de la Bumbeşti Jiu pentru a afla ce anume s-a întâmplat acolo şi de ce niciun director nu a informat şi Inspectoratul Şcolar despre această situaţie. Nu se poate să avem sute de elevi vaccinaţi pentru că au intrat în contact cu acel profesor, iar eu să aflu de la jurnalişti că avem o problemă medicală la acele şcoli. Nu sunt probleme deosebite pentru copii, în sensul că ar avea vreunul TBC. Cei care fac investigaţiile suplimentare, adică radiografii la plămâni, au o imunitate mai scăzută şi e bine să li se facă toate procedurile pentru a elimina orice suspiciune", a spus şeful ISJ Gorj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici