Gorj: 80 de angajaţi ai cantinei care asigura masa caldă minerilor din zona Rovinari, în greva foamei

Un număr de 80 de angajaţi ai cantinei care asigura masa caldă minerilor din zona Rovinari au intrat, miercuri, în greva foamei, după ce au aflat că vor rămâne fără locurile de muncă în condiţiile în care masa caldă pregătită de ei va fi înlocuită cu tichete de masă.

160 afișări
Imaginea articolului Gorj: 80 de angajaţi ai cantinei care asigura masa caldă minerilor din zona Rovinari, în greva foamei

Gorj: 80 de angajaţi ai cantinei care asigura masa caldă minerilor din zona Rovinari, în greva foamei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

Conform liderului sindical Gabriel Popescu, din cei circa 110 angajaţi ai Unităţii de Cazare Cantine Rovinari, care sunt şi acţionari ai societăţii, un număr de 80 îşi vor pierde locurile de muncă în urma deciziei de înlocuire a mesei calde cu tichete de masă.

Măsura respectivă a fost convenită de sindicatele miniere cu administraţia Complexului Energetic Oltenia, la unitatea ai cărei angajaţi au intrat în greva foamei servind masa până acum, zilnic, circa 2.000 de persoane.

"Masa caldă a fost un drept al minerilor câştigat din 1977, iar acum, nu ştim noi exact de ce, s-a renunţat la el. Minerilor li se mai promisese de către administraţie un supliment de hrană, de 1,5 lei sau 2 lei, zilnic, valoarea nefiind stabilită precis, dar şi aşa noi nu mai avem de lucru. Oamenii au decis să intre în greva foamei, iar pentru asta, eu, ca lider sindical, am început să anunţ autorităţile, conform obligaţiilor pe care le am", menţionează Gabriel Popescu.

Liderul sindical declară că majoritatea celor care nu mai au de lucru sunt persoane trecute de 40-50 de ani, care nu îşi vor mai găsi o slujbă de acum încolo şi care erau şi unici întreţinători de familie.

Angajaţii rămaşi fără locuri de muncă au menţionat, la rândul lor, că vor rămâne în cantina în care au lucrat ani de zile doar pentru două - trei zile, după care îşi vor muta protestul în faţa Prefecturii Gorj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici