Gorj: Bărbat trimis în judecată după 13 ani de la comiterea unei crime, atunci nefiind identificat

Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii gorjeni după 13 ani de la uciderea unui bătrân, întrucât la momentul respectiv nu a fost identificat, în acest timp el stând nouă ani în închisoare pentru un viol şi comiţând o altă crimă, în urma căreia s-a stabilit că el este şi autorul primei crime.

245 afișări
Imaginea articolului Gorj: Bărbat trimis în judecată după 13 ani de la comiterea unei crime, atunci nefiind identificat

Gorj: Bărbat trimis în judecată după 13 de la comiterea unei crime, atunci nefiind identificat

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Marcel Hodoiu, de 43 de ani, este acuzat că, în 7 septembrie 1999, a ucis un bărbat de 72 de ani, în localitatea Albeni.

Victima, Ion Răgălie, conform localnicilor, l-a primit pe Hodoiu în gospodăria sa, după ce acesta i-a cerut o cană cu apă. Ulterior, bătrânul, care era singur, a fost găsit mort, cu multiple lovituri pe corp şi în special la cap, din casă lipsindu-i 2.500 de lei.

În 8 septembrie 2011, pe Digul Jiului, la Târgu Jiu, pe un teren viran, a fost găsit cadavrul unui bărbat de 56 de ani, care avea multiple lovituri la cap. Poliţiştii au cosit atunci toată iarba de pe malul Jiului pentru a găsi piatra cu care victima a fost lovită. Pe piatra respectivă, anchetatorii au descoperit ulterior amprentele criminalului.

Autorul acelei crime a fost identificat în scurt timp ca fiind Marcel Hodoiu, un bărbat fără casă, care trăia sub cerul liber chiar pe Digul Jiului, pe o saltea luată de la gunoaie.

Pe parcursul cercetărilor, anchetatorii au stabilit puncte comune între crima de pe Digul Jiului şi cea din Albeni. Mai mult decât atât, conform Parchetului, Hodoiu a recunoscut că este autorul crimei în care victimă a fost Ion Răgălie.

După comiterea crimei din Albeni, bărbatul a rămas în libertate, comiţând un viol pentru care a fost condamnat la 10 ani de închisoare, pedeapsă pe care a executat-o între anii 2000 şi 2009.

În iunie 2012, Tribunalul Gorj l-a condamnat pe Hodoiu în dosarul în care era judecat pentru omorul de pe Digul Jiului la 16 ani de închisoare, pedeapsa fiind majorată cu încă trei ani, prin contopirea cu celelalte pedepse şi resturi pe care acesta le mai avea de executat.

Procesul în care Marinel Hodoiu este judecat pentru omor deosebit de grav va începe la mijlocul lunii noiembrie la Tribunalul Gorj, bărbatul executând în prezent pedepsele pe care le-a primit anterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici