Gorj: O dubă care transporta mineri s-a RĂSTURNAT. O persoană a murit şi alte şase au fost rănite

Şoferul unei dube care transporta mineri în zona Motru din judeţul Gorj a murit, iar alte şase persoane au fost rănite, joi, după ce autovehiculul în care se aflau s-a răsturnat.

530 afișări
Imaginea articolului Gorj: O dubă care transporta mineri s-a RĂSTURNAT. O persoană a murit şi alte şase au fost rănite

Gorj: O dubă care transporta mineri s-a RĂSTURNAT. O persoană a murit şi alte şase au fost rănite (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Primele informaţii arătau că accidentul a avut loc într-o pantă, pe un drum acoperit cu nămol, şi că şoferul dubei a murit, iar patru mineri au fost răniţi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, la faţa locului s-au deplasat două echipaje SMURD şi două ambulanţe, precum şi un echipaj de descarcerare.

Alţi doi mineri aflaţi în duba care s-a răsturnat în Gorj, transportaţi la spital

Alţi doi mineri aflaţi în duba care s-a răsturnat, joi, în judeţul Gorj au fost transportaţi la spital, astfel că numărul răniţilor grav ajunge la şase, în cazul unuia dintre aceştia fiind solicitat un elicopter SMURD pentru a-l transfera la o unitate medicală din Craiova.

Potrivit poliţiştilor, accidentul a avut loc pe un drum de acces în interiorul carierei Roşiuţa, unde lucrează minerii transportaţi cu duba respectivă.

Astfel, şoferul dubei, un bărbat de 47 de ani, care a murit în urma accidentului, a încercat să îşi regleze oglinda retrovizoare pe un drum în pantă, deschizând uşa autovehiculului pentru a se ghida mai bine, moment în care a pierdut controlul volanului, iar maşina a început să coboare cu spatele, răsturnându-se.

În dubă se aflau mai mulţi mineri, numărul exact al acestora nefiind încă stabilit.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Gorj, Dân Vâlceanu, a declarat că în urma accidentului şase mineri au fost răniţi mai grav, fiind transportaţi la spital.

El a precizat că unul dintre răniţi este în stare gravă, fiind solicitat un elicopter SMURD pentru a-l transporta la o unitate medicală din Craiova.

Conform sursei citate, mai multe persoane din dubă au fost rănite, însă acestea nu au avut leziuni grave şi au putut merge la lucru.

Duba respectivă face curse regulate cu mineri la cariera Roşiuţa, în zona Motru.

La locul accidentului au sosit un procuror de la Parchetul Judecătoriei Motru, dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici