Gorjeanul arestat în baza unui mandat european, găsit nevinovat şi abandonat în stradă, la Bordeaux

Tânărul din Rovinari arestat luna trecută de poliţiştii gorjeni în baza unui mandat emis de autorităţile franceze a declarat telefonic, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că autorităţile l-au abandonat în stradă, la Bordeaux, după ce au constatat că este nevinovat pentru faptele de care era acuzat.

64 afișări

Adrian Apostolu, în vârstă de 26 de ani, a fost reţinut de poliţiştii gorjeni în 12 martie din magazinul în care acesta lucra ca vânzător la Rovinari, fiind acuzat că, împreună cu alte două persoane, ar fi tâlhărit o prostituată pe o autostradă din apropiere de Bordeaux.

Rudele tânărului au declarat ulterior că acesta nu a plecat niciodată în străinătate, fiind convinse că este vorba despre o confuzie.

Adrian Apostolu a fost prezentat apoi la Curtea de Apel Craiova, unde s-a declarat de acord să fie dus în Franţa pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

El a declarat telefonic, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că a fost dus în Franţa şi încarcerat într-o închisoare din Bordeaux, după care autorităţile judiciare franceze i-au făcut testul ADN şi au cstabilit că acesta nu are nicio implicare în dosarul respectiv.

Tânărul afirmă că marţi a fost scos din închisoare şi i s-a dat drumul să plece acasă, spunându-i-se că este liber şi că poate pleca acasă, deşi el nu are bani la dispoziţie, şi nici cunoştinţele necesare pentru a se descurca.

"Nu cunosc limba, nu am bani, nimeni nu mă ajută, sunt mai rău ca în junglă pentru că acolo mai puteam vâna sau pescui ceva. Aici fac foamea. De marţi de după-amiază nu am mâncat nimic. Când m-au adus, toţi ştiau româna, se înţelegeau cu mine, acum, când şi-au dat seama că au greşit, m-au scos în stradă şi mi-au spus că pot să plec la mine acasă. Simt că o iau razna pentru că nu ştiu ce să fac. Nu ştiu cui să mă adresez. Stau pe aici prin gară, dar nu ştiu cât mai pot să rezist nemâncat şi în frig", a mai declarat Adrian Apostolu.

Tânărul a fost reţinut de poliţişti, la mijlocul lunii martie, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Franţa. Bărbatul era acuzat de conducerea unui autoturism furat, tâlhărie şi viol, fiind prezentat, în 16 martie, în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Craiova pentru a i se confirma sau nu mandatul european de arestare.

"Adrian Apostolu a fost prezentat în faţa magistraţilor craioveni. El a acceptat să fie extrădat pentru a fi judecat de autorităţile judiciare franceze", a declarat, în 16 martie, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, judecătorul Aurel Ilie.

Rudele lui Adrian Apostolu susţin însă că acesta nu se face vinovat de acuzaţiile care i se aduc întrucât nu a fost plecat niciodată în străinătate. Nicolae Apostol, tatăl lui Adrian, a declarat că băiatul lui a lucrat mereu la un magazin situat în apropierea Poliţiei din Rovinari şi că nu avea cum să comită faptele din Franţa întrucât nu a fost plecat niciodată din ţară.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, inspectorul Daniel Tică, declara că poliţiştii care l-au arestat pe Adrian Apostolu nu au făcut decât să execute un mandat european de arestare emis pe numele acestuia de autorităţile franceze. Adrian Apostol a candidat anul trecut pentru un post de consilier local la Rovinari pe listele Uniunii Populare Creştine, fără a fi ales. Tânărul este practicant de arte marţiale, este medaliat, iar colegii săi de antrenament declară şi ei că acesta nu a fost plecat vreodată din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici