Gospodării inundate şi o localitate fără energie electrică, în Dâmboviţa, din cauza ploilor

Precipitaţiile abundente au inundat, sâmbătă seară, 20 de locuinţe din comuna dâmboviţeană Runcu, au doborât un stâlp de electricitate, lăsând localitatea fără energie electrică, în timp ce în localitatea Pietroşiţa a fost afectat un pod, iar o maşină a fost luată de ape.

30 afișări
Imaginea articolului Gospodării inundate şi o localitate fără energie electrică, în Dâmboviţa, din cauza ploilor

Gospodării inundate şi o localitate fără energie electrică, în Dâmboviţa, din cauza ploilor (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Dâmboviţa, Andreea Ionescu, în localitatea Runcu apele crescute ale pârâului Ialomicioara au inundat 20 de gospodarii şi au rupt un stâlp al reţelei de joasă tensiune care alimentează comuna.

În prezent, localitatea Runcu nu este alimentată cu energie electrică, iar la faţa locului acţionează angajaţii Electrica.

De asemenea, au fost afectate de ape DJ 711 Fieni- Runcu şi DC 134 Runcu-Brebu, unde se circulă cu dificultate, pe ambele drumuri acţionându-se cu utilaje pentru consolidare.

Totodată, apele pârâului Dealu Frumos au erodat un pod din apropierea satului Dealul Frumos, comuna Pietrosiţa, circulaţia fiind închisă în zona respectivă. O maşină staţionată în apropiere, în care nu se afla nicio persoană, a fost luată de apă.

"Este vorba despre un pod din satul Dealu Frumos, unde apa a luat maşină, în care din fericire nu era nimeni. De asemenea, podul are malurile erodate, iar circulaţia a fost închisă. Dincolo de pod sunt aproximativ 20 de gospodarii, la care deocamdată se poate accede doar pietonal", a mai spus Ionescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici