Grădiniţele îşi aşteaptă copiii şi în vacanţă. Care este condiţia principală

  • Grădiniţele pot să rămână deschise şi în perioada vacanţei de primăvară, dar numai cu avizul DSP.
  • Acesta a fost anunţul ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care spune că a creat un cadru legal.
662 afișări
Imaginea articolului Grădiniţele îşi aşteaptă copiii şi în vacanţă. Care este condiţia principală

Grădiniţele îşi aşteaptă copiii şi în vacanţă. Care este condiţia principală

Adela Hanafi este mama lui Dinu şi recunoaşte că acestă decizie a venit ca o salvare pentru ea. Îl creşte singură pe băiat şi nu are vreo altă alternativă. 

„El va merge în continuare, pentru că are foarte multe lucruri de recuperat, după această perioadă lungă, de învăţare online”, a spus Adela Hanafi, mama lui Dinu.

Greu a fost şi pentru directorii de grădiniţe, lucru confirmat de Ecaterina Dragomir, cea care conduce grădiniţa ”Rainbow Kids”. Însă, la gândul că mii de părinţi nu au cu cine să îi lase pe cei mici, a făcut toate eforturile - şi psihice şi fizice - să lase unitatea deschisă.

Din aproape 6.300 de grădiniţe, câte există în toată ţara, numai 691 au rămas deschise, în această săptămână. 

„În momentul în care deschizi, trebuie să te asiguri că există această distanţare între copii şi normele igienico-sanitare pe care noi trebuie să le respectăm şi, mai ales, de când a crescut gradul de peste 6 la mie, cred că trebuie să fie de 1.000 de ori mai atenţi şi probabil că sunt reticente că nu şi îşi asumă”, a declarat Ecaterina Dragomir, director Grădiniţa Rainbow Kids.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici