Grapini: Cine califică forţă de muncă prin POSDRU să garanteze că 80% din cursanţi vor fi angajaţi

Firmele care derulează programe de calificare a forţei de muncă prin proiecte europene finanţate prin POSDRU trebuie să garanteze, de anul viitor, că 80 la sută dintre cursanţi îşi vor găsi un loc de muncă la finalul etapei de pregătire, spune ministrul pentru IMM şi Turism, Maria Grapini.

330 afișări
Imaginea articolului Grapini: Cine califică forţă de muncă prin POSDRU să garanteze că 80% din cursanţi vor fi angajaţi

Ministrul pentru Turism şi IMM, Maria Grapini (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Prezentă, vineri, la o întâlnire cu mai mulţi oameni de afaceri din judeţul Hunedoara, cu autorităţile judeţene şi locale, Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, a declarat că una dintre problemele cu care se confruntă mediul de afaceri este lipsa forţei de muncă bine pregătită, calificată.

"Nu a fost o eficienţă în cadrul Programului POSDRU. Mediul de afaceri se plânge că, deşi au fost organizate foarte multe programe de calificare, ei nu-şi găsesc forţă de muncă pregătită corespunzător", a afirmat Grapini.

Ministrul delegat pentru IMM-uri a spus că a discutat cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, pentru a găsi o modalitate prin care unul dintre criteriile de evaluare a unui proiect de reconversie a forţei de muncă, prin POSDRU, să includă şi cerinţa ca un anumit număr de absolvenţi să fie şi angajaţi la finalul cursurilor de calificare.

"Cei care doresc să califice personal pe fonduri europene, pe diferite profesii, trebuie să vină, ca o cerinţă la dosar, să zic aşa, cu angajament din partea companiilor că pe profesiile respective vor angaja 80 la sută din persoanele pe care le califică", a afirmat ministrul delegat pentru IMM-uri.

Ea a mai spus că se va încerca şi o corelare a programelor de învăţământ şi a cifrelor de şcolarizare, astfel încât absolvenţii unei şcoli sau facultăţi să-şi poată găsi un loc de muncă.

"Întreprinzătorul sau afacerea este competitivă dacă resursa umană este bună. Poţi să ai cea mai înaltă tehnologie, dar dacă nu ai resursa umană bine pregătită, ştim bine că nu obţinem ce vrem", a adăugat Grapini.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism se află într-o vizită de lucru în judeţul Hunedoara şi are programate întâlniri cu oameni de afaceri din mai localităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici