Grefieră de la Tribunalul Bacău, condamnată la închisoare cu executare pentru fapte de corupţie

O grefieră de la Tribunalul Bacău acuzată că, în complicitate cu altă persoană, a cerut bani de la mai multe persoane cărora le dădea de înţeles că este judecătoare şi că poate interveni în dosarele penale ale acestora a fost condamnată definitiv la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare.

1814 afișări
Imaginea articolului Grefieră de la Tribunalul Bacău, condamnată la închisoare cu executare pentru fapte de corupţie

Grefieră de la Tribunalul Bacău, condamnată la închisoare cu executare pentru fapte de corupţie

Curtea de Apel Bacău a condamnat-o pe Viorica Stanciu, grefier la Tribunalul Bacău, la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă, după ce, împreună cu o altă persoană, a solicitat bani de la mai multe persoane, lăsând să se înţeleagă că are influenţă pe lângă judecătorii Curţii de Apel Bacău.

În fapt, magistraţii băcăuani au admis apelul procurorilor DNA şi au modificat sentinţa dată iniţial de Tribunalul Neamţ, prin care grefiera era condamnată la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare.

Magistraţii au menţinut însă pedeapsa pentru complicele Vioricăi Stanciu, Sorinel Voroneanu, care a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată şi complicitate la trafic de influenţă.

Sentinţa instanţei este definitivă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, Viorica Stanciu, în complicitate cu Sorinel Voroneanu, care o prezenta pe aceasta ca fiind judecător la Bacău, a pretins de la o femeie, în septembrie 2014, suma de 50.000 de euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor magistraţi de la Curtea de Apel Bacău.

În schimbul banilor, grefiera ar fi urmat, potrivit anchetatorilor, să îi determine pe judecători să pronunţe o hotărâre de punere în libertate a unei persoane, aflată în arest preventiv, sau o decizie de înlocuire a detenţiei provizorii cu o altă măsură preventivă.

În rechizitoriu se mai arăta că, în octombrie 2014, Sorinel Voroneanu, ajutat de Viorica Stanciu, a solicitat de la un denunţător suma de 2.000 de euro şi a primit 9.000 de lei, creând aparenţa că grefiera are influenţă asupra judecătorilor de la Curtea de Apel Bacău şi că îi poate determina pe aceştia să pronunţe o hotărâre favorabilă denunţătorului, în sensul achitării sau reducerii pedepsei date de Tribunalul Neamţ.

”Ajutorul direct şi efectiv dat de inculpata Stanciu Viorica a constat în oferirea de date şi informaţii privind stadiul dosarului şi membrii completului de judecată învestiţi cu soluţionarea apelului formulat de către denunţător”, se arăta în rechizitoriul DNA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici