Greta Thunberg face apel la liderii lumii să facă mai multe pentru stoparea schimbărilor climatice

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg a făcut apel marţi, în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos la liderii lumii să ia măsuri urgente pentru stoparea schimbărilor climatice, informează The Guardian.

584 afișări
Imaginea articolului Greta Thunberg face apel la liderii lumii să facă mai multe pentru stoparea schimbărilor climatice

Greta Thunberg face apel la liderii lumii să facă mai multe pentru stoparea schimbărilor climatice

„Dacă nu tratăm această situaţie ca fiind o criză reală, nu o vom putea rezolva”, a spus Thunberg în cadrul discursului său de la Davos.

Ea a adăugat că în ultima perioadă din ce în ce mai mulţi tineri au decis să se alăture luptei împotriva schimbărilor climatice, fapt care a dus la discuţii mai serioase în legătură cu stoparea acestui fenomen.

„Oamenii sunt mult mai conştienţi acum. Clima şi mediul înconjurător au devenit un subiect important acum, mulţumită tinerilor care fac presiuni în acest sens”, a declarat ea.

Thunberg a mai adăugat că, în acelaşi timp, reuşitele în privinţa combaterii încălzirii globale sunt extrem de puţine, iar emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial sunt în creştere. Totodată, ea le-a cerut liderilor lumii să ţină cont de opiniile tinerilor.

Nemulţumiţi de lipsa de reacţie a liderilor în privinţa schimbărilor climatice, sute de persoane din mai multe ţări au anunţat că organizează marţi, începând cu ora locală 13:00 (14:00, ora României, n. red.) un protest prin care îşi propun să le atragă atenţia participanţilor la Forum cu privire la climă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici