Greva de la metrou. Ce sancţiuni au primit protestatarii care au blocat circulaţia timp de o zi

Au fost aplicate 109 amenzi în valoare de 145.000 de lei protestatarilor care au blocat, vineri, metroul, a declarat, luni, ministrul de Interne, Lucian Bode.

1078 afișări
Imaginea articolului Greva de la metrou. Ce sancţiuni au primit protestatarii care au blocat circulaţia timp de o zi

Greva de la metrou care a paralizat Capitala pentru o zi. Sancţiunile aplicate protestatarilor care au blocat circulaţia

Lucian Bode a spus că în gestionarea crizei de la metrou a fost în permanentă legătură cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, cu primul ministru Florin Cîţu şi cu vicepremierul Dan Barna.

„În primul rând, la prima oră a dimineţii am interzis accesul cetăţenilor în staţiile de metrou. Ce s-ar fi întâmplat dacă nu eram prezenţi cu efectivele MAI şi bucureştenii, obişnuiţi să acceseze metroul în fiecare dimineaţă, intrau în staţiile unde era deja acel protest în desfăşurare. Am suplimentat efectivele MAI pentru fluidizarea traficului la suprafaţă şi pentru a-i determina pe oameni să respecte regulile de protecţie în staţiile STB. Vreau să spun că am avut o discuţie în primele ore ale dimineţii cu domnul primar general Nicuşor Dan şi aşa cum aţi putut observa, STB a suplimentat număru de autobuze cu aproximativ 15%. De asemenea, am crescut numărul de intersecţii în care circulaţia era dirijată de poliţişti de la 49 la 74”, a spus Lucian Bode, într-o conferinţă la PNL.

Pentru a face faţă crizei de la metrou, de vineri, Bode a mai spus că au fost suplimentate efectivele de jandarmi, atât de la suprafaţă cât şi din interiorul staţiilor de metrou.

„Am avut gradual de dimineaţă până la ora 22.00 (vineri – n.r.) când circulaţia a fost reluată aproximativ 870 de efective. Am legitimat 270 de persoane şi am aplicat 109 sancţiuni în valoare de 145.000 de lei”, a mai spus Bode.

Potrivit ministrului de Interne, intervenţia în forţă s-ar fi putut dispune de către prefect sau de către înlocuitorul acestuia, însă Bode spune că e mulţumit că situaţia a revenit la normal prin negocieri.

Întrebat dacă sunt suficiente amenzile date pentru cei care au blocat o zi întreagă metroul, ministrul de Interne a spus: „Justiţia trebuie să se pronunţe. Sunt convins că toţi cei care se fac vinovaţi de încălcarea legii suplimentar faţă de ceea ce noi am aplicat la faţa locului, acele sancţiuni, 109 la număr, legitimând 270 de protestatari, vor merge înainte. (...) Orice nemulţumire ai avea ca sindicalist nu ai voie să pui în pericol viaţa oamenilor”.

O grevă spontană a paralizat, vineri, circulaţia la metroul bucureştean, şi a lăsat Capitala fără acest mijloc de transport până seara, când au intrat în vigoare restricţiile de noapte. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bode,
protest,
metrou

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici