Greva de la Metrou. Metrorex, plângere la DIICOT în cazul angajaţilor blocaţi la metrou

  • Poliţiştii au primit, vineri, o sesizare din partea Metrorex, privind prevenirea şi combaterea terorismului.
  • Plângerea a fost înaintată, de urgenţă, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
  • Jandarmeria Capitalei a aplicat, până la această oră, 23 de sancţiuni în valoare de 125.000 de lei.
874 afișări
Imaginea articolului Greva de la Metrou. Metrorex, plângere la DIICOT în cazul angajaţilor blocaţi la metrou

Greva de la Metrou. Metrorex, plângere la DIICOT în cazul angajaţilor blocaţi la metrou

Poliţia Română a transmis că vineri a fost primită o sesizare din partea Metrorex, privind încălcarea art. 1 din Legea nr. 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului. Sesizarea a fost înaintată, de urgenţă, DIICOT.

„Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, a declanşat cercetări, conform art.218 alin(4)din Legea nr. 62 din 2011 a dialogului social: declararea grevei de către organizatori cu încălcarea prevederilor art. 205 constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă, respectiv neasigurarea serviciilor de transport, la cel puţin o treime din activitatea normală”, arată Poliţia Română.

De asemenea, Jandarmeria Capitalei a aplicat, până la această oră, 23 de sancţiuni în valoare de 125.000 de lei.

Amenzile au fost date pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea de adunări publice în spaţii închise, aşa cum este prevăzut în Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru desfăşurarea protestului fără autorizare, faptă prevăzută de Legea nr. 60/1991 şi pentru nerespectarea măsurilor sanitare, cum este prevăzut tot în Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, Poliţia a dispus măsuri pentru fluenţa traficului, pentru a ajuta pe toată lumea să ajungă acolo unde este nevoie.

Verificările în acest caz continuă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici