Greva de la Salina Slănic, suspedată după discuţiile dintre sindicalişti şi ministrul Economiei

Angajaţii Salinei Slănic Prahova au decis, miercuri după-amiază, să suspende greva până joi dimineaţa, în urma discuţiilor purtate de sindicalişti cu ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

162 afișări
Imaginea articolului Greva de la Salina Slănic, suspedată după discuţiile dintre sindicalişti şi ministrul Economiei

Greva de la Salina Slănic, suspedată după discuţiile dintre sindicalişti şi ministrul Economiei

Liderul de sindicat al Salinei Slănic Prahova a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cei 200 de salariaţi ai minei au decis să suspende greva până joi dimineaţa.

“ Decizia a fost luată în urma întâlnirii pe care am avut-o astăzi (n.r. - miercuri) cu ministrul Economiei. Nu am renunţat la grevă. Am suspendat-o până joi, la ora 10.00. Ni s-a spus că vor veni de la minister şi de la conducerea societăţii, la negocieri”, a declarat liderul de sindicat, Alexandru Drăgoi.

Întrebat dacă are promisiuni că angajaţii vor obţine majorări salariale, Drăgoi a precizat că ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă i-a spus că “nu este normal ca un miner să aibă un salariu brut de 1900 de lei”.

Timp de două zile, aproape 200 de angajaţi ai Minei Slănic, judeţul Prahova, au refuzat să muncească, aceştia declaşând greva nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi salariile mici. Activitatea a fost blocată atât la mina turistică, cât şi la mina de exploatare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici