Greva foamei la Uzinele Sodice Govora: Numărul salariaţilor care protestează a ajuns la 47. Un bărbat a fost dus cu ambulanţa la spital

Numărul salariaţilor aflaţi în greva foamei la Uzinele Sodice Govora a ajuns la 47, miercuri, la ora transmiterii acestei ştiri în fabrică aflându-se o echipă de control de la Ministerul Muncii, care va discuta cu salariaţii şi angajaţii uzinelor.

285 afișări
Imaginea articolului Greva foamei la Uzinele Sodice Govora: Numărul salariaţilor care protestează a ajuns la 47. Un bărbat a fost dus cu ambulanţa la spital

Greva foamei la Uzinele Sodice Govora: Numărul salariaţilor care protestează a ajuns la 47 (Imagine: Thomas Dan/ Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE 13:21 - Unul dintre greviştii foamei de la Uzinele Sodice Govora, dus cu ambulanţa la spital

Unul dintre angajaţii Uzinelor Sodice Govora care se află în greva foamei a fost transportat, miercuri, cu o ambulanţă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, iar după ce a primit îngrijiri medicale s-a întors la locul protestului.

"Bărbatul avea tensiune mare şi glicemie mică. Nu putea să mai rămână printre noi pentru că îi este pusă în pericol viaţa. El a fost trimis cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea, unde a primit îngrijiri medicale. Acum se simte mai bine şi s-a întors la locul protestului", a declarat liderul sindicatului "Sodistul", Adrian Gheorghe Mugioiu.

El susţine că medicii i-au recomandat bărbatului să renunţe la greva foamei, însă acesta refuză.

Luni, liderul sindicatului "Sodistul", Adrian Gheorghe Mugioiu, a intrat în greava foamei, iar marţi au recurs la această formă de protest alţi 30 de angajaţi ai Uzinelor Sodice Govora.

Celor 31 de salariaţi aflaţi în greva foamei li s-au alăturat alte 16 persoane, în cursul zilei de miercuri, cei 47 de grevişti ai foamei aflându-se în două corturi amplasate în faţa pavilionului administrativ al societăţii.

Miercuri, la Uzinele Sodice Govora au ajuns reprezentanţi ai Inspecţiei Muncii din Ministerul Muncii, care vor discuta cu salariaţii şi conducerea unităţii.

"Sunt 47 de salariaţi în greva foamei, iar în acest moment încercăm să intrăm la discuţii cu cei de la Inspecţia Muncii veniţi de la Bucureşti, de la Ministerul Muncii. Dacă nu vom ajunge la rezultate concrete, angajaţii vor continua conflictul de muncă, iar începând cu mâine, ora 7.00, vom intra în grevă generală cu intreruperea activităţii, pe perioadă nedeterminată. Acum se lucrează la Govora, sunt comenzi, este profit, dar conducerea nu respectă legislaţia muncii", a declarat preşedintele Sindicatului "Sodistul", Adrian Gheorghe Mugioiu.

Angajaţii Uzinelor Sodice Govora solicită încheierea contractului colectiv de muncă la nivel de unitate pentru anul 2013, "în care ponderea cheltuielilor cu salarizarea personalului să fie de minimum 16% din veniturile de exploatare", menţinerea numărului de locuri de muncă, cu personal angajat existent la 15 februarie 2013, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, respectarea acordurilor, a protocoalelor şi a actelor adiţionale încheiate cu sindicatul şi respectarea perioadei concediului de odihnă.

Acţionarul majoritar Uzinelor Sodice Govora este Ciech Varşovia, cu 92,9% din titluri. În structura acţionariatului se mai regăseşte AVAS, cu 0,68% din titluri. La Uzinele Sodice Govora sunt produse toate tipurile de sare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici