Grevă generală în administraţie, din 31 mai

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a hotărât reluarea acţiunilor de protest care includ declanşarea grevei generale în administraţia publică locală, pe termen nelimitat, prin blocarea întregii activităţi în primăriile şi consiliile judeţene din ţară, începând cu 31 mai.

21 afișări
Imaginea articolului Grevă generală în administraţie, din 31 mai

Grevă generală în administraţie, din 31 mai (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi de FNSA, în 14 mai va avea loc pichetarea Guvernului României, între orele 10.00-12.00, cu aproximativ 150 membri de sindicat, precum şi participarea la mitingul din data de 19 mai, organizat de confederaţiile sindicale, în Piaţa Victoriei, cu 2.500 de membri de sindicat.

"FNSA a hotărât reluarea acţiunilor de protest şi declanşarea grevei generale în administraţia publică locală, pe termen nelimitat, prin blocarea întregii activităţi în primăriile şi consiliile judeţene de pe întreg teritoriul ţării, începând cu 31 mai", se arată în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor FNSA, motivele acestor acţiuni de protest sunt "reducerea drastică a veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală şi iminentele disponibilizări anunţate de către reprezentanţii Guvernului României".

"În aceste condiţii nu mai avem nimic de pierdut!", au arătat reprezentanţii FNSA.

FNSA este o federaţie reprezentativă la nivel naţional, având peste 50.000 de membri, în cea mai mare parte din administraţia publică locală.

Confederaţiile sindicale au anunţat un miting de amploare în Piaţa Victoriei, în 19 mai, la care vor participa aproximativ 40.000 de sindicalişti.

Sindicaliştii vor hotărî după mitingul din 19 mai dacă vor recurge la o grevă generală, din 25 mai, "sau o mişcare de stradă asemănătoare celei din Grecia", respectiv o ieşire regulată şi blocarea Pieţei Victoriei permanent în fiecare zi, a spus liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

Măsurile de reducere a salariilor şi pensiilor propuse de autorităţi după discuţile cu delegaţia FMI i-au scos şi pe pensionari în stradă. Aproximativ 1.000 de pensionari au protestat, miercuri, timp de trei ore, în faţa Palatului Cotroceni, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu, pe care îl acuză că i-a înşelat şi căruia îi cer să renunţe la măsurile de reducere cu 15% a pensiilor.

Şi sindicaliştii din învăţământ au început, luni, protestele cu pichete la Palatul Parlamentului, pe care le vor continua până în 20 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici