Grevă generală în învăţământ din 31 mai, de miercuri nu se mai trec notele în catalog

Cadrele didactice intră în grevă generală din 31 mai, de miercuri nu mai trec notele elevilor în catalog şi nu mai participă la evaluările naţionale, iar în 19 mai vor merge la mitingul din Piaţa Victoriei, a declarat liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea.

83 afișări
Imaginea articolului Grevă generală în învăţământ din 31 mai, de miercuri nu se mai trec notele în catalog

Grevă generală în învăţământ din 31 mai, de miercuri nu se mai trec notele în catalog

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ a precizat că decizia a fost luată în urma întâlnirii de miercuri cu toţi liderii federaţiilor din învăţământ. Cornea a precizat că protestele vor fi atât în învăţământul preuniversitar, cât şi în universitar.

Preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a declarat că sindicaliştii din învăţământ vor să nu se aplice măsurile de reducere a salariilor.

"Noi vrem ca viitoarea ordonanţă care ne amputează salariile să nu se întâmple", a mai spus Isvoranu.

Liderul Federaţiei "Spiru Haret" a adăugat că profesorii şi pensionarii nu pot fi făcuţi responsabili pentru "ani întregi de cheltuieli pe clientelă politică".

Aproximativ 100 de sindicalişti din învăţământ au pichetat, marţi, Palatul Parlamentului, nemulţumiţi de măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare anunţate în urma negocierilor cu delegaţia FMI şi de proiectul Legii educaţiei.

Secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Liviu Pop, declara că dacă se reduc salariile cu 25 la sută un debutant din învăţământ va lua 850 de lei brut, ceea ce înseamnă că va primi efectiv 600 de lei, foarte puţin pentru a putea trăi.

"În învăţământ am făcut deja reduceri de posturi. Reducerea cu 25 la sută a salariilor ar însemna o scădere a calităţii în educaţie, deoarece la noi salariile sunt făcute pe finanţarea per elev", a mai spus Liviu Pop.

Confederaţiile sindicale au anunţat că în 19 mai aproximativ 40.000 de sindicalişti vor participa la un miting de amploare în Piaţa Victoriei. Sindicatele iau în calcul declanşarea grevei generale în fiecare sector bugetar la sfârşitul lunii mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici