GRIPA a mai făcut două victime: Un bărbat din Arad şi altul din Timiş au murit din cauza virusului gripal. Numărul deceselor a ajuns la 52

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat, vineri, că alte două persoane şi-au pierdut viaţa din cauza virusului gripal, fiind vorba despre doi bărbaţi de 62 şi 58 de ani, nevaccinaţi, care aveau şi alte probleme de sănătate. Numărul total al deceselor a ajuns la 52.

184 afișări
Imaginea articolului GRIPA a mai făcut două victime: Un bărbat din Arad şi altul din Timiş au murit din cauza virusului gripal. Numărul deceselor a ajuns la 52

GRIPA a mai făcut două victime: Un bărbat din Arad şi altul din Timiş au murit din cauza virusului gripal. Numărul deceselor a ajuns la 52

Potrivit Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), este vorba despre un bărbat de 62 de ani, din judeţul Arad şi un altul de 58 de ani, din judeţul Timiş, niciunul fiind imunizat impotriva virusului gripal. La ambele persoane a fost confirmat virusul gripal de tip A, acestea fiind cunoscute ca având şi alte probleme de sănătate.

De la debutul sezonului 2017-2018, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 52.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţă că sunt înregistrate peste 780 de cazuri de gripă, cele mai multe fiind în Bucureşti, Iaşi şi Constanţa.

Activitatea gripală a evoluat cu intensitate mare în Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi Olt şi medie în Bihor şi Argeş, cu răspândire regională în sud şi sud-est şi cazuri sporadice în alte judeţe.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinic, infecţii acute respiratorii şi pneumonii) a fost de 134922, cu 51.3% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămâna a sezonului precedent (89175) şi cu 4.4% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (129165).

Potrivit sursei citate, până la dată de 18.02.2018 au fost vaccinate antigripal peste 950.000 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a transmis populaţiei o serie de măsuri care trebuie luate la nivelul atât al spitalelor, şcolilor sau al farmaciilor, cât şi de fiecare persoană în parte, pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă. Astfel, managerii de spitale au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical are la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie.De asemenea, Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să prezinte, în cel mai scurt timp, o situaţie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale şi, după caz, să solicite suplimentarea stocurilor, astfel încât să fie disponibile medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi.

Şi farmaciile trebuie să se asigure că au medicamente şi produse necesare prevenirii şi tratării gripei.

Totodată, avertizează MS, este necesar ca în grădiniţe şi scoli, în fiecare dimineaţă, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal.

Citeşte şi: PROTEST la Cluj

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici