Gripa face în continuare victime: O fetiţă de 1 an şi un bărbat de 79 ani au murit. Numărul deceselor a ajuns la 180

Alte două persoane au murit din cauza gripei, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), care mai precizează că unul dintre pacienţi e o fetiţă de 1 an şi 5 luni, nevaccinată. Numărul deceselor a ajuns la 180.

84 afișări
Imaginea articolului Gripa face în continuare victime: O fetiţă de 1 an şi un bărbat de 79 ani au murit. Numărul deceselor a ajuns la 180

O fetiţă de 1 an şi un bărbat de 79 ani au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 180

Un bărbat în vârstă de 79 de ani din judeţul Alba şi o fetiţă în vârstă de 1 an şi 5 luni au murit din cauza gripei, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Ambii pacienţi aveau condiţii medicale preexistente şi doar bărbatul era vaccinat împotriva gripei.

Potrivit sursei citate, numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 180.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus miercuri că, deşi „activitatea” virusului gripal în România este în scădere, se recomandă în continuare precauţie, întrucât se mai înregistrează decese.

„Din păcate, anul acesta numărul deceselor a fost de peste 170; 179 de decese avem în acest moment. Anul trecut am avut 129. Un lucru bun este că vaccinurile achiziţionate de Ministerul Sănătăţii pentru populaţia din grupele cu risc s-au epuizat. În sensul că au fost achiziţionate 1.330.000 de doze şi s-au efectuat un număr de 1.329.000. Deci aproape în totalitate epuizate. Semn că oamenii au început să înţeleagă necesitatea vaccinării”, a declarat ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici