Gripă porcină într-o şcoală din Bucureşti

Primul caz de gripă AH1N1 înregistrat într-o unitate de învăţământ din Bucureşti a fost confirmat la Şcoala nr. 146 din cartierul Panduri. Clasa unde a fost înregistrat cazul de gripă AH1N1 a fost închisă.

93 afișări
Imaginea articolului Gripă porcină într-o şcoală din Bucureşti

Gripă porcină într-o şcoală din Bucureşti (Imagine din arhivă; Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", a declarat, joi, că starea clinică a elevului bucureştean în cazul căruia a fost confirmată infectarea cu gripa AH1N1 este bună şi că acesta nu este spitalizat, urmând să se vadă dacă se va impune sau nu internarea lui.

Ministerul Sănătăţii a informat, joi, că în România au fost înregistrate primele două cazuri de gripă AH1N1 cu transmitere locală comunitară, adică la persoane care nu au călătorit într-o zonă afectată, fiind voba de două eleve, una din Bucureşti şi alta din Iaşi.

O delegaţie din Spania a vizitat Şcoala 146 în urmă cu două săptămâni

Ancheta epidemiologică analizează faptul că în Şcoala 146 din Panduri a fost o delegaţie din Spania acum două săptămâni, ceea ce într-un fel ar restrânge investigaţia privind cauza apariţiei bolii, dar ar extinde verificările în unitatea de învăţământ, a declarat, joi, directorul ASSM, Marius Savu.

"Am aflat că unitatea de învăţământ din Panduri a primit, în urmă cu două săptămâni vizita unei delegaţii din Spania. Acest lucru ar putea simplifica lucrurile, adică să identificăm cauza, dar în acelaşi timp vom extinde ancheta epidemiologică la toţi copiii din şcoală", a spus directorul Administraţiei Spitalelor şi Servicii Medicale (ASSM), Marius Savu.

ASSM a trimis o echipă care face dezinfecţie în clasă şi în şcoală.

Acesta a adăugat că, după apariţia acestor ultime două cazuri de infectare cu gripă AH1N1, reţeaua de medicină şcolară va face triajul epidemiologic zilnic.

Medicii şcolari au fost informaţi despre acest caz şi au intensificat controalele. "De fapt, medici din şcoli au urmărit continuu starea de sănătate a elevilor, întrucât încă din 15 septembrie au fost instruiţi privind modul în care trebuie să acţioneze în acest caz, a mai spus Savu.

Alte două cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Slobozia în a doua jumătate a lunii septembrie.

Ministerul Sănătăţii a decis, în 10 septemrbie, ca Direcţiile de Sănătate Publică să suspende, pentru şapte zile, activitate în unităţile de învăţământ în care se confirmă, prin analize de laborator, trei cazuri de îmbolnăvire cu gripă AH1N1 în clase diferite ale aceleiaşi instituţii şcolare.

Totodată, în cazul confirmării unei singure îmbolnăviri într-o clasă autorităţile vor dispune închiderea clasei şi izolarea colectivului timp de şapte zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici