Groapa comună cu luptători anticomunişti, descoperită în Bistriţa-Năsăud

O groapă comună în care au fost aruncaţi, după executare, trei partizani ai organizaţiei de rezistenţă anticomunistă "Garda Albă" a fost descoperită, luni, la trei kilometri de satul Nepos, din Bistriţa-Năsud.

259 afișări
Imaginea articolului Groapa comună cu luptători anticomunişti, descoperită în Bistriţa-Năsăud

Groapa comună cu luptători anticomunişti, descoperită în Bistriţa-Năsăud

Gheorghe Petrov, expert în cadrul Serviciului de Investigaţii Speciale al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului din România, a declarat, luni, că groapa a fost descoperită după câteva ore de cercetări, la circa trei kilometri de satul Nepos, din comuna Feldru, după ce, iniţial, s-a săpat într-un alt loc, în cadrul acţiunii de deshumare a celor trei partizani.

În groapa respectivă au fost găsite oase şi un bocanc, urmând ca ele să fie analizate.

În cursul zilei de marţi, după ce se va încheia exhumarea celor trei, preotul din localitatea Nepos va ţine o slujbă în memoria acestora.

Trei partizani din organizaţia de rezistenţă anticomunistă "Garda Albă", executaţi de Securitate în1949 şi îngropaţi în judeţul Bistriţa-Năsăud, vor fi exhumaţi, la solicitarea unor rude.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici