FOTO Groapa de gunoi din Făgăraş capătă o nouă faţă: 23.000 de metri patraţi de gazon şi sute de arbori plantaţi

  • Încep lucrările pentru închiderea gropii de gunoi din Dealul Galaţiului, din oraşul Făgăraş, judeţul Braşov.
  • Aici au fost depozitate deşeuri până în anul 2016.
  • Pe locul gropii de gunoi va fi amenajat un spaţiu verde.
1755 afișări
Imaginea articolului FOTO Groapa de gunoi din Făgăraş capătă o nouă faţă: 23.000 de metri patraţi de gazon şi sute de arbori plantaţi

Primarul oraşului Făgăraş, Gheorghe Sucaciu, a semnat ordinul de închidere a gropii de gunoi din Dealul Galaţiului şi l-a transmis firmei desemnate prin licitaţie publică. Aceasta va mobiliza utilajele pe teren, de luni, terenul urmând să fie decontaminat şi transformat în spaţiu verde.

„Lucrările de închidere a rampei constau în mişcarea deşeurilor existente, astfel că există posibilitatea să simţim un disconfort olfactiv până la finalizarea acestei proceduri, în noiembrie 2020. Autorităţile locale vor încerca să menţină un climat favorabil în oraş, prin toate mijloacele posibile”, anunţă Primăria Făgăraş, printr-un comunicat de presă.

Întreaga zonă va fi transformată prin însămânţare de gazon pe o suprafaţă de 23.000 mp, se vor planta 295 de puieţi de salcâm şi 284 de puieţi de arbori foioşi.

Toate procedurile pentru închiderea depozitului de deşeuri urmează să fie finalizate cel târziu în toamna anului 2021.

Terenul nu va fi folosit în următorii 30 de ani pentru a se putea reface şi vor fi efectuate analize periodice privind factorii de mediu, potrivit sursei citate.

Contractul are o valoare de 6.864.813,49 lei şi este finanţat în proporţie de 93,15 % de către Administraţia Fondului pentru Mediu, iar 6,85 % din bugetul local al Municipiului Făgăraş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici