Grupare care a dat spargeri de jumătate de milion de euro, trimisă în judecată

Un grup format din 32 de persoane, din judeţele Constanţa, Prahova şi Călăraşi, a fost trimis în judecată de procurori după ce au comis zeci de tâlhării, pe raza a 12 judeţe din ţară, cu un prejudiciu estimat la aproximativ jumătate de milion de euro, victime fiind în special bătranii.

345 afișări
Imaginea articolului Grupare care a dat spargeri de jumătate de milion de euro, trimisă în judecată

Grupare care a dat spargeri de jumătate de milion de euro, trimisă în judecată (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

În perioada mai-septembrie 2016, cei 32 de inculpaţi au comis 68 de tâlhării şi furturi din locuinţe prin modul de operare „oferire de bunuri de pomană”. Aceştia abordau victimele, de cele mai multe ori persoane vârstnice, trecute de 80 de ani, sub pretextul că le-ar da alimente sau oferindu-se să cumpere bunuri uzate la preţuri avantajoase, câştigandu-le astfel încrederea.

„Foloseau disimulări atât de îmbrăcăminte cât şi fizice, toţi umblau cu mănuşi, schimbau des telefoanele, schimbau des maşinile. Acţionau concomitent pe raza a 12 judeţe. Dacă se întâmpla ca vreunul dintre bătrâni să se prindă că este jefuit, treceau la violenţe fizice”, a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, procurorul de caz, Teodor Niţă.

Infracţiunile au fost comise în 12 judeţe ale ţării - Constanţa, Galaţi, Vrancea, Giurgiu, Gorj, Vâlcea, Olt, Călăraşi, Argeş, Prahova, Mehedinţi şi Cluj, precum şi în municipiul Bucureşti, de unde au sustras sau au încercat să sustragă bijuterii din aur, bunuri de valoare şi importante sume de bani, folosind şi violenţa în cazul în care erau surprinşi de victime în timpul furtului. Valoarea totală a prejudiciului depăşeşte 500.000 de euro.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a dispus trimiterea în judecata a celor 32 de inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, tâlhărie, furt calificat, complicitate la furt calificat şi tentativă la infracţiunile de furt calificat. În cauză au fost luate măsuri asiguratorii asupra a 11 case şi apartamente, nouă autoturisme şi 17 conturi bancare, dosarul fiind înaintat pentru soluţionare la Tribunalul Constanţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici