Grupare de traficanţi de droguri destructurată. Poliţiştii au găsit sute de ghivece cu canabis

O grupare de traficanţi de canabis a fost destructurată la Constanţa de poliţiştii Serviciului Antidrog, anchetatorii făcând o percheziţie la o fermă unde au fost găsite aproape 500 de ghivece cu plante de canabis, valoarea drogurilor care ar fi fost obţinute ridicându-se la peste 3,5 milioane lei.

256 afișări
Imaginea articolului Grupare de traficanţi de droguri destructurată. Poliţiştii au găsit sute de ghivece cu canabis

Constanţa: Grupare de traficanţi de droguri destructurată, fiind găsite sute de ghivece cu canabis (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Constanţa, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au prins în flagrant, miercuri, în municipiul Constanţa, cinci persoane cu vârste cuprinse între 17 şi 33 de ani, care deţineau aproximativ 50 grame de canabis pe care intenţionau să le vândă la preţul de 50 de lei un gram.

Ulterior, extinzând cercetările, anchetatorii au făcut, joi, o percheziţie la o fermă din satul Dorobanţu, comuna Nicolae Bălcescu. Ferma aparţine unui bărbat de 62 de ani şi este administrată de fiul acestuia, în vârstă de 41 de ani, iar într-una dintre anexe a fost descoperită o cultură cu plante de cannabis, formată din 498 de ghivece. Plantele cultivate în ghivece aveau o înălţime medie de un metru, prezentând inflorescenţe. În urma recoltării plantelor s-au obţinut 71 de kilograme de masă vegetală verde de cannabis. Valoarea pe piaţă a drogurilor confiscate se ridică la 3.550.000 de lei.

Încăperea în care a fost descoperită cultura era prevăzută cu sisteme de ventilaţie, echipamente de iluminare de control al PH-ului apei şi de umidificare, din cercetări reieşind că administratorul fermei a achiziţionat echipamentele specifice creşterii canabisului şi a finanţat cultura ajutat un alt bărbat.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de risc, în modalitatea cultivării, şi iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat, urmând ca vineri să fie prezentaţi instanţei cu propunerea arestării preventive pentru 29 de zile. Totodată, a fost dispusă măsura instituirii sechestrului asupra tuturor bunurilor găsite în spaţiul destinat cultivării plantelor de canabis.

Ceilalţi cinci bărbaţi, suspectaţi că erau dealeri de droguri în Constanţa, sunt cercetaţi în libertate pentru punere în circulatie de droguri de risc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici