Gunoaiele din Sectorul 1 s-au strâns seara, după ce conflictul cu Primăria a fost aplanat pe moment

  • Romprest: Facturile au fost plătite de primărie doar în proporţie de 10%.
  • Calea Victoriei, blvd. Magheru şi Lascăr Catargiu precum şi alte zone au început să fie curăţate.
  • Oficialii Romprest spun că se vor opri din prestarea serviciilor dacă facturile nu sunt achitate.
2361 afișări
Imaginea articolului Gunoaiele din Sectorul 1 s-au strâns seara, după ce conflictul cu Primăria a fost aplanat pe moment
În sfârşit, dacă ieşi la plimbare pe Calea Victoriei sau în orice altă zonă a sectorului 1 nu te vei mai împiedica de mormanele de gunoaie. Asta pentru că socitatea Romprest s-a mobilizat aseară şi a început să adunce toţi sacii lăsaţi la marginea drumului. Decizia vine în contextul unor negocieri cu una din gropile de gunoi la care aceştia vor urma să deverseze toate deşeurile adunate
 
Cum aseară Calea Victoriei a devenit pietonală, o mulţime de tineri au luat cu asalt terasele şi cafenele din zonă.
 
Sorin Velicu, directorul de la Romprest face un apel la calm din partea locuitorilor sectorului. Cel mai probabil serviciile de salubrizare vor fi reluate în cursul zilelor de luni şi marţi. Asta cu condiţia ca primăria să-şi achite datoriile restante. Tot el asigură faptul că Romprest are toate resursele necesare însă fără plată, aceste servicii nu vor mai putea fi prestate.
 
„Deci de anul trecut, din luna iulie până acum, nu mai zic de restul de activităţi, de măturat manual, de întreţinere ş.a.m.d., inclusiv activitatea de colectare a acestor deşeuri care ajunge chiar la jumătate din valoarea facturilor de salubrizare la populaţie nu sunt plătite din iulie 2020 decât în proporţie de 10%”, spune directorul operaţional Romprest.
 
Într-o postare pe Facebook, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă că ceea ce face compania Romprest este complet ilegal.
 
„Este interzis să întrerupă serviciul de salubrizare. Administratorilor companiei le-a fost frică să mai continue cu şantajul. Vreau să asigur toţi locuitorii Sectorului 1 că astfel de situaţii nu se vor mai repeta”, declară Clotilde Armand.
 
Mai mult, ea insistă să-i fie ridicată licenţa şi va merge la Consiliul Local ca să ceară rezilerea contractului. Avocatul Mariana Ştefan vine cu explicaţia juridică spunând că înţelege ambele părţi:
 
„Societatea Romprest nu poate sista efectuarea serviciilor de salubrizare către Primăria Sectorului 1. Trebuie să avem în vedere că la rândul său încheie contracte cu utilizatori cu cetăţenii Capitalei, în speţă cetăţenii din Sectorul 1. În atare situaţie nu poate sista efectuarea serviciilor. Este chiar recomandabil să se adreseze instanţei de judecată şi dacă este cazul să formuleze toate acţiunile şi plângerile pe care le are la dispoziţie. Până la urmă, societatea Romprest nu este normal să finanţeze activitatea comunitară”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici