Guran, Pop, Fătuloiu, Tutilescu, Tobă, înaintaţi în grad prin decrete semnate de Băsescu

Şeful IGPR Petre Tobă, şeful Poliţiei Capitalei Lucian Guran, şeful DGIPI Ştefan Zaharie Pop, secretarii de stat în MAI Dan Fătuloiu şi Marian Tutilescu, şeful Jandarmeriei Olimpiodor Antonescu se numără printre cei înaintaţi în grad prin decrete semnate, luni, de preşedintele Traian Băsescu.

1764 afișări
Imaginea articolului Guran, Pop, Fătuloiu, Tutilescu, Tobă, înaintaţi în grad prin decrete semnate de Băsescu

Pop Ştefan-Zaharie, şeful DGIPI (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Şeful statului a semnat, luni, o serie de decrete de înaintare în grad a unor generali/similari şi acordarea gradului de general de brigadă/similar unor colonei/similari din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Astfel, gradul profesional de chestor de poliţie a fost a acordat comisarilor-şefi de poliţie Pop Ştefan-Zaharie (şeful DGIPI), Brătan Mihai-Cristinel (inspector general adjunct al Poliţiei de Frontieră), Păcurar Ioan (şeful IPJ Cluj), Pătraşcu Adrian (şefu serviciu Inspectoratul Naţional pentru Evidenţa persoanelor), Romanică Adrian (director general adjunct la Direcţia management operaţional), Burcea Marian, Alexe Irina (secretar de stat în MAI pentru relaţia cu Parlamentul), Călăraşu Ilie, Oprea Sorin (şeful IPJ Prahova), Popa Liviu (şeful DGA), Robescu Florentin (şeful Direcţiei de combatere a criminalităţii organizate din IGPR), Vlăsceanu Venceron, toţi din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

De asemenea, au fost înaintaţi în gradul profesional de chestor-şef de poliţie chestorii principal de poliţie Fătuloiu Dan-Valentin (secretar de stat la Departamentul de ordine publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor, fost inspector general al IGPR), Tutilescu Marian-Grigorie (secretar de stat în MAI la Departamentul Schengen, fost şef al Poliţiei Capitalei), Chesnoiu Niculae (şeful Direcţiei financiare din MAI), Crişan Ion.

Tot prin decret prezidenţial au fost înaintaţi în gradul profesional de chestor principal de poliţie chestorii de poliţie Tobă Petre (şeful IGPR), Guran Lucian-Florin (şeful Poliţiei Capitalei), Baci Constantin-Cristian (secretar general al MAI), Buda Ioan (şeful Poliţiei de Frontieră), Căbulea Ioan-Nicolae, Merce Terente, Tudor Dănuţ (secretar general adjunct al MAI), Vlădulescu Aurel (director al Direcţiei control intern din IGPR), Pârvu Dumitru (şeful Poliţiei Sector 6), din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Şeful statului a semnat şi un decret privind înaintarea în gradul de general locotenent - cu trei stele a generalului maior - cu două stele Olimpiodor Antonescu, şeful Jandarmeriei Române.

De asemenea, a fost înaintaţi în gradul de general maior - cu două stele generalii de brigadă - cu o stea Bontic Neculai (adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române), Pop Gavrilă (şeful Jandarmeriei Capitalei), iar colonelul Şomlea Vasile (şeful ISU Cluj) a fost înaintat la gradul de general de brigadă - cu o stea.

Alte decrete semnate de preşedintele Băsescu vizează acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea coloneilor Dospinescu Vasile, Giurgiu Alexandru-Ioan, Ion Constantin din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

De asemenea, i s-a acordat gradul de general de brigadă - cu o stea colonelului Bălan Adrian-Ovidiu din Serviciul de Protecţie şi Pază.

Gradul de general-maior - cu două stele i-a fost acordat generalului de brigadă - cu o stea Muşat Eugeniu din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Gradul de general de brigadă - cu o stea a fost acordat coloneilor Pasăre Sergiu, Axinia Adrian-Ionuţ, Damoc Gheorghe, Constantin Gabriel, Codreanu Ioan, Şcheau George-Florin, Jîpa Costică, din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

De asemenea, şeful statului a semnat decrete pentru acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea la trecerea în rezervă a unor colonei din Ministerul Apărării Naţionale, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale - Deaconu Petre din STS, Împăratu Ştefan-Gheorghe din MApN, Toma Gheorghe din SRI.

Un alt decret priveşte încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliţie Dumitrescu Doru cu Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Totodată, şeful statului a semnat decrete privind înaintarea în gradul de general locotenent - cu trei stele a generalului maior - cu două stele Oprea Ştefan din Ministerul Apărării Naţionale.

General maior - cu două stele a devenit generalul de brigadă - cu o stea Angelescu Viorel din Ministerul Apărării Naţionale.

Tot general maior - cu două stele au devenit generalii de brigadă - cu o stea Bălăceanu Virgil, Chiriţă Mihai, Petre Valentin, Plăviţu Dan, Sîrbu Ioan, Şerban Floarea.

Un alt decret a vizat înaintarea în gradul de contraamiral - cu două stele a contraamiralului de flotilă - cu o stea Vâlsan Niculae din Ministerul Apărării Naţionale.

Gradul de general de brigadă - cu o stea le-a fost acordat coloneilor Alexandru Ion, Coşcodaru Ion, Cosneanu Gheorghe, Hermeneanu Vasile, Hondor Mihai, Ioniţă Ariton, Mureşan Mihai-Marius, Motoc Gheorghe, Pârlog Adriean-Vasile, din Ministerul Apărării Naţionale.

De asemenea, colonel Huţan Dan din Serviciul de Protecţie şi Pază a fost înaintat la gradul de general de brigadă - cu o stea.

Tot general de brigadă - cu o stea au devenit coloneii Popescu Constantin, Popescu Mihai-Silviu, Sima Emil, Tudosie Emil, din Ministerul Apărării Naţionale.

Decretele privind acordarea gradului de contraamiral de flotilă - cu o stea au fost acordate pentru Dospinescu Virgil, Dumistrăcel Cătălin-Silviu, Dobre Constantin, din Ministerul Apărării Naţionale.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, şi o serie de decrete pentru înaintarea în grad a unor generali în retragere, oprimaţi politic şi acordarea gradului de general de brigadă/similar în retragere unor colonei/similari în retragere, oprimaţi politic din Ministerul Apărării Naţionale. Astfel, li s-a acordat gradul de general-maior - cu două stele, în retragere, generalilor de brigadă - cu o stea, în retragere, Bălănescu Traian-Mircea, Temelcu Theodor-Dumitru. Gradul de general de brigadă - cu o stea, în retragere, au primit coloneii, în retragere, Andriescu Mihail, Clincea Alexandru, Ghericociu Vasile, Leonte Ion, Maxim Ion, Nica Nicolae, Radu Ion, Pocorschi Mihai.

Un alt decret priveşte acordarea gradului de general de flotilă aeriană - cu o stea, în retragere, comandorului, în retragere, Theodoru Ioan-Radu din Ministerul Apărării Naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici