Guvern: Artiştii, sportivii şi academicienii primesc din nou drepturi conferite în 2002 şi suspendate

Artiştii, sportivii şi academicienii care aveau drepturi conferite printr-o lege din 2002, dar care au fost suspendate de către Guvernul Boc vor primi din nou aceste drepturi, în baza unei ordonanţe aflate pe agenda şedinţei de luni a Guvernului, a declarat premierul Victor Ponta.

427 afișări
Imaginea articolului Guvern: Artiştii, sportivii şi academicienii primesc din nou drepturi conferite în 2002 şi suspendate

Guvern: Artiştii, sportivii şi academicienii primesc din nou drepturi conferite în 2002 şi suspendate (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Este vorba de repunerea în drepturi a artiştilor, sportivilor şi academicienilor care aveau drepturi conferite printr-o lege din 2002, suspendate de către Guvernul Boc", a precizat Ponta.

Înaintea şedinţei de luni a Guvernului, premierul Ponta s-a întâlnit cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Artiştilor din România.

Săptămâna trecută, premierul a precizat că actul normativ prin care un număr de aproximativ 1.300 artişti vor beneficia din nou de drepturile speciale suspendate în 2009 va fi aprobat cel mai probabil luni de Guvern.

"Avem posibilitatea să facem acest lucru şi probabil luni vom adopta actul normativ care nu acordă ceva în plus, ci dă înapoi ceea ce aveau şi ceea ce în mod nemeritat li s-a luat în urmă cu câţiva ani", a spus Ponta.

Surse oficiale au precizat că actul normativ va reglementa astfel problema indemnizaţiilor speciale care au fost suspendate în 2009 în cazul artiştilor liber-profesionişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici