Guvernul a adoptat o OUG care modifică sistemul de titularizare al profesorilor

Executivul a adoptat, miercuri, o OUG pentru profesorii care s-au titularizat cu note mai mari de 7 şi nu s-au angajat în următorii 6 ani de la susţinerea concursului, în urma excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolul 253 din Legea Educaţiei Naţionale.

849 afișări
Imaginea articolului Guvernul a adoptat o OUG care modifică sistemul de titularizare al profesorilor

Guvernul a adoptat, miercuri, o OUG care modifică sistemul de titularizare al profesorilor

„Este vorba de o OUG a cărui urgenţă se justifică de nevoia de a acoperi o decizie a CCR. Un domn deputat a lansat o iniţiativă legislativă prin care modifica unul din articolele prevăzute în legea 1 şi anume articolul 253 potrivit căruia cei care au trecut printr-un examen de titularizare şi au obţinut minim nota 7 ar putea să beneficieze de această notă şi în următorii 6 ani. Domnul deputat respectiv a prelungit până la 10 ani. Preşedintele a trimis iniţiativa legislativă devenită lege la CCR pentru verificare de constituţionalitate, iar curtea a decis anularea articolului şi din iniţiativa legislativă şi din legea 1 legea iniţială”, a declarat Ecaterina Andronescu, la finalul şedinţei de Guvern.

„Ca urmare am rămas în plină mişcare de personal cu acest vid legislativ, am găsit o soluţie şi azi a fost acceptă de guvern şi anume, potrivit art. acum din OUG care a trecut prin guvern, cei care se află în situaţia să fi obţinut note peste 7 în ultimii 6 - 7 ani, de la legea 1 încoace pot să folosească aceste rezultate în situaţia în care consiliul de administraţie al unităţii şcolare decide că poate să transforme contractul de muncă din contract pe durată determinată într-un contract egală cu viabilitatea postului didactic”, a completat ministrul Educaţiei.

Ea a mai spus că între 2.000 şi 3.000 de profesori se află în situaţia respectivă.

„Ca urmare considerăm că în felul acesta am rezolvat fără să încălcăm legea Curţii pentru că asta nu înseamnă titularizare dar înseamnă prelungirea contractului de muncă atât timp cât este postul viabil. Şi cred că este un lucru pozitiv pe care îl aşteaptă 2.000-3.000 de colegi aflaţi în situaţia articolului 253 din legea învăţământului”, a conchis Andronescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici