Guvernul a interzis comercializarea a 36 substanţe şi plante etnobotanice asimilate drogurilor

Guvernul a interzis comercializarea unui număr de 36 substanţe şi plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor, printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată în şedinţa de miercuri.

726 afișări
Imaginea articolului Guvernul a interzis comercializarea a 36 substanţe şi plante etnobotanice asimilate drogurilor

Guvernul interzice comercializarea a 36 substanţe şi plante etnobotanice asimilate drogurilor (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Actul normativ introduce în categoria drogurilor 27 de substanţe şi 9 plante etnobotanice cu efect halucinogen, care nu mai pot fi deţinute şi comercializate.

Ordonanţa de urgenţă va intra în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial, iar pentru distrugerea produselor aflate pe stoc va fi acordat un anumit interval de tranziţie.

Actul normativ permite doar anumitor persoane specializate să mai deţină astfel de plante, dar numai în cantităţi mici, pentru tratament terapeutic şi utilizarea ca eşantion de probă şi comparaţie cu alte produse similare care vor fi eventual descoperite ca fiind vândute ilegal.

Vezi aici lista substanţelor şi plantelor halucinogene interzise

Premierul Emil Boc a arătat, în şedinţa de guvern, că Parlamentul a adoptat, marţi, un proiect de lege tot în acest domeniu, dar a apreciat că ordonanţa adoptată, miercuri, de Guvern este mai detaliată şi mai completă, reprezentând un act în "prelungirea" legii adoptate de către deputaţi.

Deputaţii au adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede interzicerea comercializării, punerii în vânzare, distribuirii şi livrării produselor din plante, extracte din plate cu efect halucinogen sau euforic, proiect iniţiat de un grup de deputaţi PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici