Guvernul a lansat platforma online Sportul se Joacă. Cum sunt adulţii inspiraţi să se joace cu copiii

  • Guvernul anunţă că a fost lansată platforma online Sportul se Joacă care îi inspiră pe adulţi să se joace cu copiii.
  • Este vorba despre un program care promovează exerciţiile distractive prin intermediul unor clipuri cu imagini din 12 discipline sportive olimpice.
203 afișări
Imaginea articolului Guvernul a lansat platforma online Sportul se Joacă. Cum sunt adulţii inspiraţi să se joace cu copiii

Guvernul a lansat platforma online Sportul se Joacă FOTO cosr.ro

Platforma Sportul se Joacă a fost realizată în cadrul unui parteneriat între Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv, Institutul Aspen România şi BCR. Aceasta reprezintă o platformă educaţională deschisă, de alfabetizare în sport, joacă şi mişcare, care promovează exerciţii distractive, fără a fi necesare resurse materiale speciale, cu scopul de a inspira adulţii să se joace „de-a sportul” cu copiii.

Programul îşi propune să promoveze sportul de masă, încurajându-i pe copii să facă mişcare. Astfel, copiii se pot juca de-a sportul în cadrul a 12 discipline incluse în programul olimpic: atletism, baschet, biatlon, canotaj, gimnastică, handbal, judo, lupte, scrimă, tenis, tenis de masă şi tir sportiv.

Platforma „Sportul se Joacă” este activă, iar pe site-ul www.sportulsejoaca.ro vor putea fi accesate 120 de clipuri cu diferite exerciţii din cele 12 discipline sportive olimpice.

„Sportul deţine un rol esenţial în dezvoltarea armonioasă a copiilor noştri. Prin intermediul platformei «Sportul se joacă», în care sunt prezentate cele 12 discipline incluse în programul olimpic, elevii vor avea posibilitatea de a descoperi ce sport li se potriveşte”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării.

Mai mulţi sportivi cunoscuţi din România s-au alăturat proiectului, devenind ambasadori ai programului. Este vorba despre Mihai Covaliu, Marian Drăgulescu, Alina Dumitru, Ana-Maria Brânză, Paula Ivan, Éva Tófalvi, Mihaela Ştef, Laura Coman, Gianina Beleagă, Ionela Cozmiuc, Elisabeta Lipă, George Cosac şi Răzvan Pîrcălabu.

„«Sportul se joacă» este un program care va ajuta, în primul rând, prin ceea ce conţine: un număr de peste 120 de exerciţii, exerciţii prin care copiii vor descoperi, practic, lumea minunată a sportului, vor descoperi disciplinele olimpice şi vor avea oportunitatea să aleagă ce îi atrage cel mai mult, ce li se potriveşte şi ce vor să practice mai departe”, a declarat Mihai Covaliu, preşedintele COSR.

Platforma poate fi accesată pe site-ul propriu, pe YouTube şi pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici