Guvernul a stabilit cum se vor desfăşura ceremoniile de 1 decembrie. În ce condiţii vei putea participa

  • Guvernul condus de Nicolae Ciucă a adoptat, astăzi, o HG prin care relaxează mai multe dintre restricţiile impuse în starea de alertă.
  • Actul normativ validează propunerile făcute în urmă cu o săptămână de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).
  • Au fost stabilite condiţiile în care se vor desfăşura ceremoniile dedicate Zilei Naţionale.
486 afișări
Imaginea articolului Guvernul a stabilit cum se vor desfăşura ceremoniile de 1 decembrie. În ce condiţii vei putea participa

Guvernul a stabilit cum se vor desfăşura ceremoniile de 1 decembrie. Ce trebuie să ştii

În a doua şedinţă de la preluarea mandatului, Guvernul condus de Nicolae Ciucă a adoptat o hotărâre prin care a decis relaxarea mai multor restricţii din starea de alertă, precum şi măsurile ce trebuie luate pentru organizarea evenimentelor de 1 decembrie, în acord cu propunerile făcute de CNSU încă de vinerea trecută.

De Ziua Naţională, în zonele oficiale, accesul va fi permis doar persoanelor vaccinate cu schemă completă sau trecute prin boală în ultimele şase luni, în limita a 400 de persoane pentru municipiul Bucureşti şi cel mult 200 de persoane în municipiile reşedinţă de judeţ. 

Totodată, participarea populaţiei la ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naţionale nu va fi restricţionată, dar vor trebui respectate unele măsuri de distanţare socială şi va fi obligatorie masca de protecţie. 

Tot astăzi, Executivul lui Nicolae Ciucă a decis permiterea organizării cursurilor de formare profesionale, inclusiv a celor de formare profesională care necesită activităţi practice, workshop-uri şi conferinţe, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu participarea persoanelor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în interior sau în exterior, dar nu mai mult de 150 de persoane.

Accesul la aceste cursuri va fi permis doar persoanelor vaccinate cu schema completă şi celor care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. 

În plus, ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat că Guvernul a decis organizarea şi desfăşurarea spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale în intervalul orar 5:00-21:00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Nu în ultimul rând, Lucian Bode a anunţat că spectatorii vor reveni în tribune, atât pe stadioane, cât şi în sălile de sport, în limita a 30% din capacitate. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici