Guvernul anunţă lansarea unei platforme online pentru evidenţa stocurilor de vaccinuri din România

Programul guvernamental GovITHub a lansat, vineri, Programul de Evidenţă a Stocurilor de Vaccinuri din România, o platformă online prin care Direcţiile de Sănătate Publică să poată raporta uşor stocurile oricând.

191 afișări
Imaginea articolului Guvernul anunţă lansarea unei platforme online pentru evidenţa stocurilor de vaccinuri din România

Guvernul anunţă lansarea unei platforme online pentru evidenţa stocurilor de vaccinuri din România (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

”În contextul lansării platformei de promovare a importanţei vaccinării, www.desprevaccin.ro, dezvoltată tot de GovITHub, Ministerul Sănătăţii şi Agenţia Naţională a Medicamentului au primit numeroase sesizări despre lipsa din stoc a unor vaccinuri. Analizând procesul actual de raportare a stocurilor de vaccinuri împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, GovITHub a propus crearea unei platforme online prin care Direcţiile de Sănătate Publică să poată raporta uşor stocurile oricând, evitând astfel povara unei raportări mai frecvente din partea medicilor. În doar o săptămână, aplicaţia informatică pentru actualizarea stocurilor de vaccinuri a fost deja finalizată de către GovITHub şi urmează să fie utilizată de Direcţiile de Sănătate Publică şi de Ministerul Sănătăţii.”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit comunicatului de presă, în perioada următoare GovITHub pregăteşte alte noi proiecte aflate în stadii avansate de lucru, printre care şi o platformă online de consultare a tuturor actelor normative aflate în dezbatere publică, o aplicaţie de vizualizare a tuturor datelor publice şi un registru al personalului medical din România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici