Guvernul a aprobat primul pas pentru modernizarea a două corpuri ale Spitalului Judeţean Giurgiu

Guvernul a aprobat, joi, indicatorii tehno-economici pentru modernizarea a două corpuri ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu. Valoarea totală a investiţiei depăşeşte 130 de milioane de lei, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni.

84 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat primul pas pentru modernizarea a două corpuri ale Spitalului Judeţean Giurgiu

Guvernul aprobă primul pas pentru modernizarea a două corpuri ale Spitalului Judeţean Giurgiu

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Guvernul României a aprobat, în şedinţa de joi, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea, extinderea şi dotarea corpurilor C1 şi C2 ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

Astfel, lucrările au în vedere suplimentarea numărului secţiilor medicale existente şi, implicit, a paturilor pentru pacienţi, prin supraetajarea tronsoanelor existente şi construirea a două tronsoane noi.

„Investiţiile în astfel de obiective sunt necesare şi urgente, în egală măsură. Unităţile spitaliceşti la nivelul multor judeţe din ţară încă funcţionează în construcţii finalizate acum 30 de ani, de aceea ritmul în care vor fi modernizate trebuie să presupună recuperarea multor ani pierduţi. Reuşim astăzi să facem un prim-pas, respectiv aprobarea indicatorilor tehno-economici pentru modernizarea a două corpuri ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu. În urma Hotărârii de astăzi a Guvernului, poate fi demarată procedura de achiziţie publică”, precizează Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei.

De asemenea, vor fi realizate lucrări de modernizare a instalaţiilor electrice, sanitare, de ventilare şi climatizare, de alimentare cu apă, de canalizare, precum şi a celor de gaze medicale şi pentru stingerea incendiilor.

Obiectivul de investiţii se încadrează în ţintele propuse prin Programul de guvernare pentru perioada 2020-2024, respectiv reabilitarea a 25 de spitale judeţene, cu o valoare de 2 miliarde de lei.

Valoarea totală a investiţiei este de 130.205.000 de lei, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici