Guvernul ar putea amâna până luni trimiterea în Parlament a proiectului legii salarizării

Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, marţi seară, după discuţiile de la Guvern, că Executivul ar putea amâna până luni trimiterea în Parlament a proiectului legii salarizării unitare în sistemul bugetar, pentru a fi evitate conflictele sociale.

16 afișări
Imaginea articolului Guvernul ar putea amâna până luni trimiterea în Parlament a proiectului legii salarizării

Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Bogdan Hossu a spus că cei trei miniştri care au participat la discuţiile de marţi, respectiv Marian Sârbu, Gheorghe Pogea şi Dan Nica, au promis că vor susţine propunerea sindicaliştilor potrivit căreia Guvernul ar urma ca în şedinţa de miercuri să îşi asume de principiu textul legii, iar spre sfârşitul săptămânii să aibă o nouă întâlnire cu partenerii sociali, urmând ca abia luni proiectul să fie trimis în Parlament.

"Este o relativă întârziere, care ar rezolva însă disfuncţionalităţile semnalate în diferite ierarhii", a mai spus Bogdan Hossu.

Preşedintele "Cartel Alfa" a afirmat că, potrivit înţelegerii pe care au făcut-o cu cei trei reprezentanţi ai Executivului, Guvernul ar trebui să-şi asume de principiu răspunderea, însă textul legii ar urma să fi asumat sâmbătă sau duminică, astfel încât să fie evitate conflictele sociale.

"Nu este o decizie a Guvernului, este doar o propunere însuşită de către miniştrii care au participat la discuţii. Sperăm însă că Guvernul îşi va asuma această propunere", a spus Bogdan Hossu.

El a mai spus că sindicaliştii ar putea primi miercuri seară, după şedinţa de Guvern, o nouă formă a legii salarizării, astfel încât aceasta să poată fi analizată până la sfârşitul săptămânii, când va avea loc o din nou întâlnirea cu partenerii sociali.

Liderul "Cartel Alfa" a explicat în acest moment sunt probleme de principiu, dar şi privind reaşezarea pe orizontală a funcţiilor, astfel încât au rămas încă multe lucruri care trebuie reanalizate.

Premierul Emil Boc se va întâlni din nou, în această seară, cu miniştrii pentru a discuta forma finală a legii de salarizare unitară, înainte ca documentul să fie aprobat în şedinţa de miercuri a Guvernului, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

"Premierul i-a anunţat pe miniştrii că este dispus să se întâlnească, punctual, cu acei miniştri care mai au neclarităţi legate de proiectul de lege, pentru discuţii strict informale", au arătat sursele citate.

Astfel, premierul se va întoarce la Guvern în această seară, imediat după ce va sosi din Polonia, unde a participat la comemorarea a 70 ani de la izbucnirea celui de-al doilea Război Mondial.

Proiectul de lege a fost discutat la Guvernul cu sindicatele şi cu reprezentanţii sistemului judiciar pe parcursul întregii zile şi ar urma să fie aprobat, miercuri, de Executiv, pentru a fi promovat prin asumarea răspunderii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici