Guvernul britanic decontează un ultim bilet pentru studenţii români care vor să studieze în Marea Britanie. Este ultimul an universitar în care primesc împrumuturi guvernamentale

  • Este ultimul an universitar în care studenţii români primesc împrumuturi guvernamentale pentru studii în Marea Britanie
  • Aproximativ 9000 de tineri pleacă anual să studieze în afara României
  • Amalia Farcaş a renunţat la facultatea din Constanţa pentru o facultate din Marea Britanie care îi asigură şi un an de practică în domeniul pe care îl studiază
991 afișări
Imaginea articolului Guvernul britanic decontează un ultim bilet pentru studenţii români care vor să studieze în Marea Britanie. Este ultimul an universitar în care primesc împrumuturi guvernamentale

Sursa foto: profimedia

Tu ce planuri ai după examenul de bacalaureat sau licenţă?

Dacă Marea Britanie este printre opţiunile tale, sesiunea ianuarie 2021 este “ultimul tren” în care poţi urca. Anul 2021 îi transformă si pe români în studenţi internaţionali, iar taxele universitare nu vor mai fi sprijinite de statul britanic.

Până la 30.000 lire pe an ar trebui să scoată din buzunar un părinte, pentru a-i plăti taxele universitare copilului lui în Anglia, din septembrie anul viitor.

Amalia Farcaş este unul din cei 9.000 de tineri care pleacă să studieze în afara ţării.

Are 19 ani şi a absolvit Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa, secţiunea teorie muzicală pian şi flaut.

Şi-a dorit să se înscrie la Facultatea de Arte din Constanţa, dar a renunţat la această opţiune din cauza numărului limitat de locuri, dar şi ale oportunităţilor limitate de angajare la terminarea studiilor.

Prietenii din Marea Britanie au îndemnat-o să prindă ultimul tren către universităţile din ţara în care şi ei studiază.

A aplicat pentru Facultatea de Regie şi Film din Coventry şi Londra, iar în câteva zile o să afle dacă a fost admisă pentru anul universitar care începe în ianuarie 2021.

În anii trecuţi, sesiunea din ianuarie era dedicată în general  masternzilor. Anul acesta, din cauza Brexitului, universităţile au suplimentat locurile la faculăţi pentru a putea primi cât mai mulţi studenţi.

Andreea Nelson Twakor este agent British Council în România şi a ajutat-o pe Amalia şi pe alţi viitori studenţi să-şi depună dosarele la specializările pe care şi le doresc să le studieze în afara ţării.

Medicina este singura facultate la care viitorii studenţi trebuie să susţină admitere, celelalte specializări sunt accesate doar prin concurs de dosare.

În topul preferinţelor studenţilor se află specializări precum computer science, business, criminologie, turism şi medicină.In Olanda au suplimentat cursurile cu predare in limba engleza pentru ca se aşteaptă o creştere a numărului de studenţi, pt ca este a doua varinata după UK.

ANDREEA NELSON TWAKOR- AGENT BRITISH COUNCIL ROMÂNIA: Aş aprecia că în judeţul Constanţa, undeva la peste 500 de tineri au ales să studieze în UK şi probabil mai mulţi în Europa. Dar dacă ne referim strict la Marea Britanie, undeva la peste 500 de viitori studenţi vor începe anul întâi, au început deja anul întâi, fie în septembrie sau îl vor începe în ianuarie 2021.

AMALIA FARCAŞ  STUDENT: Mi-aş dori să rămân în Anglia pentru că tocmai de aceea plec. Am mult mai multe oportunităţi şi mult mai multe opţiuni. Acolo aş putea să-mi continui visul şi drumul pe care am început să merg fără niciun fel de problemă, fără dar şi poate. În timp ce în România cu greu îţi găseşti să lucrezi în domeniul în care ţi-ai terminat studiile pentru că ţi se cere experienţă.Înscrierea la facultate presupune un concurs de dosare, dacă aş putea să-l numesc aşa, care se realizează on-line.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici