Guvernul dă 200 milioane lei în plus pentru Prima Casă în 2015 şi reduce plafonul în 2016 la 1,5 miliarde lei

Guvernul va suplimenta cu 200 milioane de lei plafonul de garantare pentru programul Prima Casă pentru acest an, faţă de cele 2,6 miliarde lei existente, iar pentru anul viitor intenţionează să coboare nivelul maxim la 1,5 miliarde lei, precum şi să alinieze dobânzile la noile condiţii de piaţă.

3943 afișări
Imaginea articolului Guvernul dă 200 milioane lei în plus pentru Prima Casă în 2015 şi reduce plafonul în 2016 la 1,5 miliarde lei

Guvernul dă 200 milioane lei în plus pentru Prima Casă în 2015 şi reduce plafonul în 2016 la 1,5 miliarde lei

Potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului publicat vineri seara pe site-ul Finanţelor, plafonul garanţiilor care pot fi emise va fi suplimentat cu 200 milioane de lei.

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a afirmat vineri seară că anul viitor va fi redus plafonul de garanţii pentru programul Prima Casă la 1,5 miliarde lei. Totodată, creditele se vor acorda în condiţii actualizate de cost.

Astfel, rata dobânzii va fi ROBOR plus o marjă de 2%, faţă de 2,5% în prezent, restul condiţiilor rămânând neschimbate.

Anul următor se pot emite garanţii şi din diferenţa rămasă nealocată din plafonul anului curent, precum şi din diferenţa neutilizată până la 31 decembrie 2015 din sumele alocate băncilor.

Suma reprezentând diferenţa rămasă nealocată, precum şi cea alocată şi neutilizată din plafonul alocat pentru anul curent se va publica pe site-ul Finanţelor şi al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) până la 31 ianuarie 2016 şi se utilizează cu prioritate de către bănci, potrivit proiectului de hotărâre.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici