Guvernul de la Londra menţine restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi în 2011

Ambasadorul britanic la Bucureşti, Martin Harris, a declarat, joi, că noul Guvern britanic va păstra valabilă decizia de a menţine restricţiile pe piaţa muncii pentru români cel puţin până la sfârşitul lui 2011, adăugând că noul Executiv este un adversar al imigraţiei necontrolate.

20 afișări
Imaginea articolului Guvernul de la Londra menţine restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi în 2011

Guvernul de la Londra menţine restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi în 2011 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În mod similar cu politicile adoptate de alte state membre ale UE, Guvernul britanic anterior a decis prelungirea restricţiilor pentru lucrătorii români cel puţin până la sfârşitul anului viitor, 2011", a amintit Harris, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că actualul Guvern, condus de David Cameron, menţine această decizie.

"Noul Guvern de la Londra nu a adoptat o decizie diferită şi această decizie rămâne în vigoare. Aş dori să subliniez că noul Guvern nu este un adversar al imigraţiei, ci doar al imigraţiei necontrolate. Şi aceasta este noua politică a noului Guvern: cum să controlăm mai eficient imigraţia în Marea Britanie?", a spus el.

Nouă state membre UE - Austria, Belgia, Franţa, Germania, Irlanda, Luxemburg, Malta, Marea Britanie şi Olanda - menţin restricţiile impuse românilor pe piaţa muncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici