Guvernul discută impozitarea cu 15% a unor indemnizaţii, ca alocaţiile pentru copii şi handicapaţi

Guvernul analizează posibilitatea ca mai multe indemnizaţii sociale, printre care alocaţiile pentru copii şi cele pentru persoanele cu handicap, să fie impozitate cu 15%, pentru reducerea cheltuielilor bugetare, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

108 afișări
Imaginea articolului Guvernul discută impozitarea cu 15% a unor indemnizaţii, ca alocaţiile pentru copii şi handicapaţi

Guvernul discută impozitarea cu 15% a unor indemnizaţii, ca alocaţiile pentru copii şi handicapaţi (Imagine: Mediafax Foto)

"Este analizată în prezent şi această variantă, ca mai multe indemnizaţii sociale, precum alocaţiile pentru copii şi cele pentru persoanele cu handicap, să fie impozitate cu 15%", au arătat sursele citate.

Preşedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat, vineri, că ştie "pe surse" că la nivelul Guvernului s-ar fi luat decizia diminuării şi a alocaţiilor pentru copii cu 15%.

Întrebat de unde are această informaţie, Costin a răspuns: "Vă garantez că e reală. E pe surse, dar e reală".

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, după negocierile cu Fondul Monetar Internaţional, un program de reducere a cheltuielilor, care vizează printre altele scăderea salariilor din sistemul bugetar cu 25%, a pensiile cu 15% şi reducerea subvenţiilor.

Liderii celor cinci confederaţii au anunţat că vor decide luni un calendaru de proteste, care va cuprinde mitinguri şi greve generale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici