Guvernul taie cupoanele sociale pentru preşcolari şi limitează reduceri şi gratuităţi la transport

Guvernul nu va acorda anul viitor cupoanele sociale abia introduse cu noua lege a educaţiei, destinate familiilor cu venituri reduse care au copii preşcolari, va sista indemnizaţiile pentru revoluţionari şi va limita reducerile de tarife şi gratuităţile la transport, relevă un document guvernamental.

1065 afișări
Imaginea articolului Guvernul taie cupoanele sociale pentru preşcolari şi limitează reduceri şi gratuităţi la transport

Guvernul taie cupoanele sociale pentru preşcolari şi limitează reduceri şi gratuităţi la transport (Imagine: Oana Fofiu/Arhiva Mediafax Foto)

Măsurile vor fi incluse în politica Guvernului în domeniul asistenţei sociale, cu obiectivul de redimensionare a măsurilor de protecţie socială pentru familiile cu nevoi speciale şi dinamizarea măsurilor active de "solidaritate familială".

Conform documentului , măsurile avute în vedere de Executiv sunt:

Conform legislaţiei actuale, pensionarii beneficiază de reduceri la achiziţionarea de tichete pentru transortul feroviar în limita a trei călătorii dus-întors în fiecare an, în timp ce pensionarii care au lucrat la CFR au dreptul la 12 călătorii dus-întors. Membrii de familie ai salariaţilor CFR beneficiază la rândul lor anual de 12 călătorii gratuite pe calea ferată dus-întors, iar cei ai pensionarilor, de 6 călătorii gratuite pe calea ferată, dus-întors, anual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici