Guvernul va evalua situaţia tuturor spitalelor

Guvernul va evalua situaţia tuturor spitalelor la nivel naţional, iar unităţile care nu îndeplinesc condiţiile de funcţionare specifice vor fi eventual transformate în cămine de bătrâni, după o perioadă de mai mulţi ani în care nu s–a dorit ca sistemul să funcţioneze eficient, afirmă premierul Boc.

53 afișări
Imaginea articolului Guvernul va evalua situaţia tuturor spitalelor

Guvernul va evalua situaţia tuturor spitalelor (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Nu s-a dorit să se pună ordine în sistemul de sănătate, nu s-a dorit informatizarea sistemului şi nici organizarea de licitaţii naţionale pe programe, pe unde se scurg banii publici", a spus Boc luni seara, la postul B1 TV.

El a arătat că Executivul va evalua situaţia tuturor spitalelor, iar unităţile care nu mai îndeplinesc condiţiile de funcţionare necesare vor fi eventual transformate în cămine de bătrâni, în timp ce restul spitalelor vor fi îmbunătăţite din punct de vedere al activităţii.

Ministerul Sănătăţii va transfera, până la 1 iulie, autorităţilor locale 373 de unităţi sanitare cu paturi, reprezentând 85% din total, şi va păstra 62, potrivit proiectelor privind descentralizarea în sănătate supuse dezbaterii publice în 16 aprilie.

Astfel, potrivit proiectelor de acte normative, în reţeaua Ministerului Sănătăţii vor rămâne 62 de unităţi sanitare de interes naţional, respectiv institute publice, spitale clinice judeţene de urgenţă din centrele universitare importante, spitalele cu profil de psihiatrie şi cele de monospecialitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici